ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський омбудсмен розповів про стан здоров'я Сенцова

21.11.2018, 15:37
Фото - ФСВП Росії

Уповноважений із прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії Анатолій Сак розповів про стан ув'язненого українського режисера Олега Сенцова. Про це він повідомив 21 листопада журналістам у Москві, повідомляє Крим.Реалії з посиланням на російське інформагентство ТАСС.

“Стан його задовільний, багато читає, перебуває під постійним наглядом медичного персоналу. Питання про переведення його в загін поки не розглядалося, тому що є певні норми, яких повинні дотриматися за станом здоров'я перебування після режиму голодування”, – сказав омбудсмен.

Крим.Реалії намагаються отримати коментар адвоката Сенцова Дмитра Дінзе. Наприкінці жовтня він зазначав, що домовлятиметься про поїздку до Сенцова “тижнів за два” і що стан режисера “потроху стабілізується”.

Як повідомляв ІМІ, 10 вересня сестра Олега Сенцова Наталія Каплан повідомила, що він написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Олег Сенцов повідомив про припинення голодування 6 жовтня. Він назвав це “вимушеним заходом через загрозу насильницького годування” і попросив пробачення у тих, “кого підвів”.

25 жовтня український режисер Олег Сенцов, ув’язнений у Росії, став лауреатом премії Сахарова “За свободу думки” 2018 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!