ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РНБО продовжила та посилила санкції щодо "Яндексу"

21.03.2019, 12:40

Рада національної безпеки та оборони посилила та продовжила на три роки санкції стосовно російської компанії “Яндекс”. Про це йдеться у введеному в дію указом Президента України №82/2019 рішення РНБО від 19 березня 2019 року “Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з оновленим санкційним списком, до “Яндексу” застосовано: блокування активів, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань.

Також для “Яндексу” впроваджуються анулювання або призупинення ліцензій та інших дозволів, отримання (наявність) яких є умовою для провадження певного виду діяльності, зокрема анулювання або призупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами.

Крім того, “Яндексу” заборонили брати участь у приватизації/оренді державного майна, передавати технології, права на об'єкти інтелектуальної власності.

Інтернет-провайдерам заборонено надавати надання послуг з доступу користувачам до 66 сайтів “Яндексу”, зокрема 10 українських сайтів компанії “Яндекс.Таксі”. Водночас зі списку заборонених в Україні сайтів зникла низка сайтів українських аналогів сервісів “Яндекс”, таких як dns.yandex.ua, metrika.yandex.ua тощо.

Згідно з раніше ухваленим рішенням РНБО від 28 квітня 2017 року, у ТОВ “Яндекс” і “Яндекс.Україна” були заблоковані активи, обмежені торговельні операції, заборонено виведення капіталів за межі України, призупинено виконання економічних і фінансових зобов'язань, обмежено або припинено надання телекомпослуг і використання телекоммереж загального користування, заборонено держзакупівлі товарів і послуг у закордонних юросіб, передання прав інтелектуальної власності. Також до 85 сайтів компанії разом із їхніми українськими аналогами було заборонено доступ з території України.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня 2017 року Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

Liked the article?
Help us be even more cool!