ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" засуджують створення Міністерства інформації в Україні

02.12.2014, 18:02

Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" виступає категорично проти створення в Україні "Міністерства Інформації". Про це йдеться у заяві організації, опублікованій на її сайті. Очікується, що парламент схвалить нову структуру найближчим часом, без проведення жодних консультацій із громадським суспільством.

Верховна Рада України планує затвердити у вівторок, 2 грудня 2014, склад нового уряду. Тим не менше, серед запропонованих міністрів є новий портфель — Міністерство інформації. У заяві репортерів йдеться, що створення цього інституту, метою якого є начебто протидія інформаційній війни з Росією, дивує журналістів і організації, які відстоюють свободу преси.

"Надання повноважень щодо "інформаційною політики " в руки уряду буде серйозним регресом та може прокласти шлях для серйозних зловживань", — заявив Крістоф Делуар, генеральний секретар Репортерів без кордонів. "У демократичному суспільстві, регулювання засобів масової інформації є обов'язком самих ЗМІ, або, можливо, незалежного органу, але у жодному разі це не є функцією виконавчої влади. Створення Міністерства інформація є гіршою відповіддю на серйозні проблеми для української влади", — заявив Делуар.

Репортери без кордонів нагадують, що незалежність і свобода засобів масової інформації є найкращою зброєю проти пропаганди. Залучення журналістів до інформаційної війни, керованої державою, тільки підірве довіру громадян до національних засобів масової інформації. Ми закликаємо українські депутатів не підтримувати цей проект.

Liked the article?
Help us be even more cool!