ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" засуджують напади на офіси опозиційних ЗМІ у Києві

09.12.2013, 22:16

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" ("Reporters Without Borders") рішуче засуджує напади, що були здійснені сьогодні, 9 грудня, на редакції трьох опозиційних ЗМІ у Києві. Таку заяву оприлюднили на сайті організації.

"Рейди, скоєні на офіси "Вечірніх вістей", "INTV" і Cenzor.net є серйозним порушенням свободи інформації та конституційних гарантій Україні. Ці засоби масової інформації тепер будуть змушені припинити свою діяльність, конфіденційність їх джерел було порушено. Крім того, ці атаки подали дуже чіткий сигнал залякування для всієї професії. Ми закликаємо українську владу пролити світло на ці скандальні дії, які знаходяться поза будь-яких правових рамок. Якщо підтвердиться, що вони були вчинені представниками силових структур, компетентні органи повинні будуть понести відповідальність за ці серйозні порушення" - йдеться у заяві Репортерів.

"Нападники не представились, вони не показали нам жодного ордера", - розповів редактор Cenzor.net Юрій Бутусов, з яким "Репортерам без кордонів" вдалося зв'язатися по телефону. - Вони наказали всім співробітникам відійти від своїх комп'ютерів і не використовувати свої мобільні телефони. Тоді, без пояснення причин, вони конфіскували все наше обладнання. Внаслідок кримінального рейду, було заблоковано ЗМІ, які надають інформацію про подіїі навколо Євромайдану".

Як відомо 9 грудня близько 18.00 невідомі озброєні люди в масках і шоломах проникли в редакції щоденної газети "Вечірні вісті", онлайн-телебачення "INTV" та новинного сайту Cenzor.net. Ці засоби масової інформації належать представникам опозиційної партії "Батьківщина". Нападники були одягнені подібно до спецназу «Беркут».

Нападники забрали всі сервери, що містять бази даних ЗМІ і підключення до Інтернету. У "Вечірніх вістей" також було вилучено деякі документи.

Раніше місцевий офіс партії "Батьківщина" також зазнав нападу з боку силовиків.

Liked the article?
Help us be even more cool!