ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

«Репортери без кордонів» визначили 39 ворогів свободи інформації в 2013 р.

03.05.2013, 16:00

З нагоди відзначення Всесвітнього дня свободи преси «Репортери без кордонів» опублікували список з 39 ворогів свободи інформації, серед яких глави держав, політичні діячі, релігійні лідери, збройні угруповання і злочинні організації, які накладають цензуру, ув'язнюють, викрадають, піддають тортурам і, часом, вбивають журналістів та інших представників ЗМІ. Могутні, небезпечні і жорстокі, ці вороги вважають себе вище закону.

"Ці вороги свободи інформації творять найогидніші злочини проти ЗМІ та журналістів. Їхні дії стають все більш ефективними: 2012 рік увійшов в історію як рік найбільшого насильства над представниками ЗМІ, коли було зафіксовано рекордне число вбитих журналістів", - з гіркотою зазначив Крістоф Делуар, генеральний секретар «Репортерів без кордонів».

У цьому році до списку Ворогів Свободи Преси увійшло п’ятеро нових представників: новообраний президент Китаю Сі Цзіньпін, джихадське угруповання «Фронт аль-Нусра» в Сирії, члени та прихильники руху «Брати-мусульмани» в Єгипті, озброєні угрупування Белуджістана в Пакистані і релігійні екстремісти Мальдівських островів. Чотири гнобителя зникли з цього списку: колишній міністр інформації і телекомунікацій Сомалі Абдулкадіра Хуссейн Мохамед; президент Мьянми Теїн Сеїн, чия країна переживає безпрецедентний період відкритості, незважаючи на нестабільність; група ЕТА, а також служби безпеки ХАМАС і Палестинської національної адміністрації, оскільки число утисків журналістів з їх сторони суттєво скоротилося.

 Для того щоб викрити дії гнобителів і привернути до них загальну увагу, «Репортери без кордонів» висувають на їх адресу звинувачення, підкріплені фактами, в надії на те, що одного разу ці рухи або окремі особи будуть притягнуті до відповідальності. Офіційні заяви супроводжуються фактами з тим, щоб підкреслити розбіжності між пропагандою і правдою.

Liked the article?
Help us be even more cool!