ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" стурбовані ситуацією в УНІАН

23.05.2012, 03:46
Міжнародна організація “Репортери без кордонів” висловлює занепокоєння інформацією про цензуру в агентстві УНІАН. Про це йдеться у відкритому листі від директора організації Олів'є Базіля на адресу власника медіа-холдингу "Главред-медіа" Ігоря Коломойського.

Зокрема, у листі організація радить УНІАН створити редколегію для визначення редакційної політики.

"Ми підтримуємо переговори, які ведуться з метою створення редакційної колегії в УНІАН, яка конкретно і прозоро визначатиме свою редакційну політику, з метою захисту її від будь-якого зовнішнього політичного чи комерційного впливу", - сказано в листі.

"Ми дуже сподіваємося, що ці переговори будуть успішними", - додається в листі.

"У нас немає наміру втручатися в трудові спори УНІАН або редакційну політику, але ми відчуваємо потребу поділитися з вами нашим занепокоєнням з приводу ряду питань, які виходять за рамки УНІАН і впливають на свободу преси в цілому в Україні", - зазначив Базіль.

"Переміщення Олександра Харченка з його позиції головного редактора УНІАН 15 травня було важко зрозуміти. Спочатку не було жодних пояснень. Потім це пояснювалось суто комерційними питаннями, які не входили у його посадові обов'язки", - сказано в листі.

Між тим директор організації зазначає, що деякі співробітники агенції вбачали у переведенні Харченка спробу взяти під контроль прийняття рішень в редакції. "Ми вітаємо зусилля, які були зроблені для досягнення компромісу шляхом переговорів і поновлення Харченка. Але довгострокові структурні рішення є необхідними для відновлення довіри з боку співробітників та публіки", - сказано в листі. 
Нагадаємо, 16 травня шеф-редактором інформаційного агентства УНІАН був призначений Михайло Ганницький, який раніше виконував обов'язки заступника головного редактора. Головний редактор агентства Олександр Харченко був переміщений на посаду головного редактора веб-сайту УНІАН. Харченко назвав таке відсторонення порушенням трудового законодавства і пов'язав таке рішення керівництва зі своєю незгодою «робити сайт менш резонансним, з менш гострими публікаціями».

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий відкинув звинувачення в таблоїдизації УНІАН і заявив, що усунення Харченка з посади шеф-редактора пов'язане з негативними економічними показниками агентства протягом останнього періоду.

Трудовий колектив УНІАН вимагав повернути Харченка на посаду головного редактора УНІАН з усіма повноваженнями та створити редакційну колегію для недопущення цензури в агентстві.

17 травня президент УНІАН Олег Наливайко призупинив наказ про переміщення Харченка.
Олександра Харченка призначать на посаду президента агенції. Такої домовленості було досягнуто на зборах трудового колективу УНІАН 18 травня, повідомив чинний президент УНІАН Олег Наливайко.
Українська правда
Liked the article?
Help us be even more cool!