ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редактор "Європейської правди" розповів, як його наймали працювати на кремлівську пропаганду

16.11.2018, 14:28
Фото - pravda.com.ua

Редактор “Європейської правди” Сергій Сидоренко розповів, як його наймали працювати на кремлівську пропаганду. Про це йдеться в його матеріалі від 16 листопада, опублікованому на “Українській правді”.

За його словами, до нього звернулася Юліана Хан, яка представилася співробітницею російського телеканалу "НТВ" і запропонувала участь в ефірі. Ідентичні запрошення, додав він, на початку цього тижня надійшли у Facebook-messenger кільком українським журналістам, у тому числі двом співробітникам “Європейської правди”.

“Подібні запрошення до автора цих рядків надходять не вперше, але цього разу спало на думку, що просто відмовитися – нецікаво. Цікавіше з’ясувати, на яких умовах запрошують гостей до Москви. Так розпочався експеримент”, – написав Сидоренко.

Він спілкувався зі співробітницею НТВ, телефонні переговори записував на диктофон. Одночасно публікував скріншоти у Фейсбук-гілці, доступній для перегляду тільки друзям (яку згодом відкрив  – ред.).

Як зазначає журналіст, метою експерименту було довести, що “участь “експертів” у програмі є платною, дійти до запрошення на ефір, отримати авіаквитки – і, звісно ж, нікуди не полетіти”.

За участь в ефірі журналісту погодили гонорар у розмірі $300, але, зауважує автор, довелося торгуватися. Також, пише Сидоренко, до цього телеканал витрачається на авіаквиток гостю - близько $400, зустріч в аеропорту, готель тощо.

Від Сидоренка російське ТБ хотіло почути його позицію щодо того, що відбувається між Росією та Україною. Але, зазначив, спілкування показало, що експертні знання чи фаховість дискусії їм просто не потрібні, оскільки “російські канали не ставлять за мету розібратися чи то знайти правду. Їхній сценарій передбачає, що “правда” вже відома”.

“У спілкуванні з телеканалом я кілька разів наголосив, що не є експертом у всьому на світі, а тому потрібно спершу проговорити тему ефіру – чи вона мені цікава. Але марно.

Узгодивши зі мною гонорар, Москва запитала паспортні дані для авіаперельоту, а після цього відразу надіслала квиток на літак Київ – Мінськ – Москва та в тому ж листі – теми, заплановані для ефіру. <…> ЖОДНА з цих тем не близька до мого фахового профілю, жодна не стосується діяльності “Європейської правди”. Але байдуже! Як “бандерівець, який не знає, про що говорить”, я би каналу ідеально підійшов”, – написав журналіст.

Історія, пише автор, завершилася доволі прозаїчно: “Звісно ж, я не прийшов на літак та не з’явився в ефірі”.

“Вранці мені на WhatsApp написав співробітник НТВ, що чекав в аеропорту Домодєдово; довелося нагадати йому, що Росія – держава-агресор і їздити на ефір до Москви з мого боку було б щонайменше негідно. “Але я лише водій”, – відповів той.

Юліана “відповіла” мовчанням на аналогічне повідомлення в Messenger”, – написав Сидоренко.

Liked the article?
Help us be even more cool!