ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

«Радіо "Рокс"» хоче судитися з «Українською правдою»

21.10.2011, 01:36
«Радіо "Рокс"» обурене колонкою братів Капранових на «Українській правді» «Хто там співає по нєрусскі?» і має намір звернутися до суду. Про це «Телекритику» повідомила директор радіостанції Оксана Шавель.

«Ми змушені будемо звернутися до суду за захистом честі, гідності та ділової репутації наших співробітників, а також відшкодування моральної шкоди, завданої як фізичним особам, так і радіостанції "Радіо «Рокс»"», - сказала вона.

Колонка письменників Капранових стосувалася ранкового шоу «Камтугеза», в одному з випусків якого ведучі Сергій Кузін і Соня Сотник цитували пісні чеських та угорських рок-музикантів. Манеру, у якій вони це робили, письменники розцінили як знущання з національної гідності цих народів і як вияв «радянського фашизму».

Така інтерпретація викликала у працівників радіостанції шок, розповідає її керівник.

«Для редакції радіостанції та виробничого відділу ранкового шоу "Камтугеза" стало шоком те, що, виявляється, цитування пісень наших чеських та угорських колег-рок-музикантів та наведення прикладів їхньої творчості на шпальтах "Укрправди" було розцінено як знущання з національної гідності цих народів, - каже пані Шавель. - Ми вважаємо, що у матеріалі найганебнішим чином було завдано шкоди діловій репутації найпопулярнішої в Україні рок-радіостанції "Рокс" та нанесено безпідставні образи безпосередньо її ведучим Сергієві Кузіну та Соні Сотник».

«У вищезгаданій статті високопрофесійних кваліфікованих ведучих звинувачують у фашизмі та погрожують, цитую: «...дати по руках, а то і по морді...». А це не що інше як серйозні звинувачення та очевидні погрози», - продовжує вона.

За словами Оксани Шавель, радіо хоче судитися саме з «УП», а не з авторами колонки, оскільки здивоване такою «специфічною журналістикою, яка передбачає точку зору лише однієї сторони». Вона зауважує, що спроби звернутися до редакції з вимогою спростувати образи та вибачитися не мали успіху: «УП» не відповіла на листи, надіслані на електронну скриньку, зазначену на сайті, а номер телефону редакції там не вказаний.

 

 
Liked the article?
Help us be even more cool!