ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада запросила на своє засідання керівництво Нацради для звіту

11.07.2019, 14:40

Верховна Рада ухвалила рішення запросити на пленарне засідання 11 липня заступницю голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Уляну Фещук. 

За відповідну ініціативу 11 липня на засіданні проголосували 207 народних депутатів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з інформацією, яку озвучив голова Верховної Ради Андрій Парубій, заступницю голови Нацради запросили за наполяганням фракції Блоку Петра Порошенка. 

У парламенті очікують доповіді Фещук на вечірньому пленарному засіданні.

Як нагадує інформагентство, 8 липня на погоджувальній раді Верховної Ради фракція Блоку Петра Порошенка попросила запросити до парламенту керівництво Нацради з телебачення і радіомовлення з доповіддю про протидію купівлі українських телеканалів в інтересах країни-агресора.

Як повідомляв ІМІ, 5 жовтня 2018 року власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став народний депутат від Опозиційного блоку Тарас Козак.

14 грудня 2018 року телеканал “112 Україна” повідомив, що новим власником каналу став народний депутат від політичної партії “Опозиційний блок” Тарас Козак.

14 червня стало відомо, що телеканал ZIK купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак, який також є власником телеканалів NewsOne і “112 Україна”. На базі своїх медіаактивів він збирається створити новий медіахолдинг “Новини”.

Відразу після звістки про продаж ZIK із каналу звільнилася низка топменеджерів і журналістів.

9 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення звернутися до Верховної Ради з пропозиціями змін до закону “Про телебачення і радіомовлення”, щоб мати можливість у певних випадках призупиняти та анульовувати ліцензії “для запобігання антиукраїнській діяльності”.

9 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила провести позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”) з огляду на заяви каналу про плани провести телеміст із забороненим до трансляції на території України російським телеканалом.

Liked the article?
Help us be even more cool!