ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада Федерації РФ схвалила закон про ізоляцію Рунету

22.04.2019, 16:20
Фото -u-f.ru

Рада федерації Росії (верхня палата російського парламенту) схвалила законопроект про “суверенний інтернет”, автори якого пропонують створити технічну можливість російському сегменту мережі працювати автономно від світового інтернету, повідомляє Радіо Свобода.

Законопроект про “гарантування безпечного і сталого функціонування” інтернету в Росії Держдума (нижня палата парламенту) ухвалила 16 квітня. За планами, він повинен набрати чинності в листопаді цього року – за винятком положень про криптографічний захист інформації, а також національну систему доменних імен, які вступлять в силу з 1 січня 2021 року.

Тепер документ має підписати президент Росії Володимир Путін.

Координувати виконання закону повинен Роскомнагляд, а затверджувати порядок установки й експлуатації захисних засобів в мережі оператора – уряд Росії.

У Держдумі Росії заявляють, що законопроект підготовлений “з урахуванням агресивного характеру ухваленої у вересні 2018 року Стратегії національної кібербезпеки США”.

Критики законопроекту побоюються, що автономна мережа створить можливості для тотальної цензури в інтернеті. У кількох містах Росії відбулися акції за свободу інтернету.

Liked the article?
Help us be even more cool!