ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проти журналіста ТВі, який розповів про Лук’янівське СІЗО, хочуть порушити справу

09.04.2012, 03:31
Київська прокуратура збирається порушити кримінальну справу проти автора журналістського розслідування "Лук'янівка. В'язниця №1" Костянтина Усова. Відповідну інформацію озвучив на погоджувальній раді голова Комітету Верховної Ради зі свободи слова та інформації Юрій Стець, передає “Українська правда”.

"Журналісту Усову вже зараз погрожують. Крім того, я знаю, що найближчим часом проти нього буде порушено київською прокуратурою кримінальна справа", - сказав він.

Стець також просив Литвина продемонструвати фільм Усова на сесійному тижні Верховної Ради хоча б "фрагментально".

Водночас Литвин відмовився від пропозиції наголосивши, що депутатам насамперед необхідно приймати рішення щодо виділення бюджетних коштів та кадрові рішення для вирішення проблеми українських в'язнів.

"Всі, хто хотів, вже подивилися цей фільм, а хто ще не подивився, може прийти до мене в кабінет і їм увімкну. Ми обговоримо цю проблему в п'ятницю у Верховній Раді, але навіщо його знову демонструвати? Потрібно ухвалювати законодавчі рішення", - зазначив спікер.

Нагадаємо, прокурор міста Києва Анатолій Мельник доручив провести перевірку фактів, наведених у телепередачах "Знак оклику" на телеканалі TВi 26 березня та 2 квітня щодо порушень конституційних прав громадян, які утримуються у Київському слідчому ізоляторі.

2 квітня на телеканалі ТВі у програмі “Знак оклику” вийшов сюжет Костянтина Усова, в якому показано справжній побут в'язнів Лук'янівського СІЗО на відміну від того, що демонструють ЗМІ під час днів “відкритих дверей”.

Для цього журналісти ТВі вибудували усередині СІЗО власну "агентурну мережу", щоб мати своїх людей в кожному корпусі СІЗО.

"Кожному з агентів ми передавали мобільні телефони, оснащені відеокамерами. І часточками, по 10-15 секунд, протягом шести місяців - ув'язнені надсилали нам уривки свого життя", - зазначив автор і ведучий програми Костянтин Усов.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!