ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура перевіряє, навіщо суддя зачинила журналістку ICTV у своєму кабінеті

12.07.2012, 03:27

Прокуратура Чортківського району Тернопільської області проводить перевірку за заявами журналістів телеканалу ICTV з приводу перешкоджання їм у здійсненні професійної діяльності та незаконного утримання в кабінеті судді Чортківського районного суду. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області, повідомляє “За Збручем”.

До прокуратури 11 липня з місцевого райвідділу міліції надійшли матеріали за заявами двох журналістів: кореспондента та оператора телеканалу ICTV про притягнення до кримінальної відповідальності однієї із суддів Чортківського районного суду та працівників судової міліції «Грифон». На думку журналістів, вказані службові особи 10 липня перешкоджали їм у здійсненні професійної діяльності журналіста та незаконно утримували в кабінеті судді.

Попередньо встановлено, що 6 червня суддя Чортківського райсуду прийняла рішення про закриття справи з приводу притягнення до адміністративної відповідальності одного із громадян за ст. 124 КУпАП через відсутність в його діях складу адмінправопорушення за фактом ДТП. Інша сторона, будучи незадоволеною вказаним рішенням суду, звернулась до кореспондентів телеканалу ICTV для проведення журналістського розслідування.

Нагадаємо, 10 липня 2012 року у Чорткові Тернопільської області охорона районного суду за наказом судді Лідії Квятковської перешкоджала професійній діяльності знімальної групи “Надзвичайних новин” телеканалу ICTV.

Знімальна група прибула до райсуду для запису інтерв’ю з суддею Квятковською в рамках журналістського розслідування дорожньо-транспортної пригоди.
Спершу Квятковська дала згоду на інтерв’ю, а коли знімальна група входила в робочий кабінет судді – покликала охорону суду. Охорона видворила оператора і намагалася відібрати камеру, а журналістку закрили в кабінеті судді.

Liked the article?
Help us be even more cool!