ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура передала до суду справу, порушену після фільма про Лук'янівське СІЗО

01.06.2012, 00:35

Прокуратура міста Києва закінчила розслідування та направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням посадової особи Київського слідчого ізолятора у перевищенні влади та службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК Україна). Про це повідомляється на сайті прокуратури.

Досудовим слідством встановлено, що обвинувачений, порушуючи встановлений режим роботи пенітенціарної установи, передав ув’язненим для користування заборонені предмети (мобільні телефони).

Кримінальним кодексом України за такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, 2 квітня на телеканалі ТВі у програмі “Знак оклику!” вийшов спецсюжет Костянтина Усова «В'язниця №1» , в якому показано справжній побут в'язнів Лук'янівського СІЗО.

Внаслідок перевірки прокуратури, яка була зумовлена цим сюжетом, прокуратура у квітні 2012 року порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості посадових осіб Київського слідчого ізолятора за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України.

15 травня прокуратура викликала Усова на допит та звернулася до ТВі з проханням повідомити про місце знаходження журналіста.

Прокуратура пояснила, що викликала на допит Усова, щоб дізнатися обставини передачі мобільного телефону на територію ізолятора.

Liked the article?
Help us be even more cool!