ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Києва подасть апеляцію на рішення суду стосовно Шарія

16.04.2019, 15:12
Фото – kievvlast.com.ua

Прокуратура Києва  найближчими днями подасть апеляційну скаргу на рішення Шевченківського районного суду столиці, який скасував розшук, заочний арешт, відмовився ініціювати екстрадицію та передав на додаткове розслідування кримінальне провадження щодо блогера Анатолія Шарія.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

У прокуратурі додали, що апеляцію подадуть “сьогодні-завтра”.

“Суд, не оцінивши докази в кримінальному провадженні, не дослідивши ці докази, не обґрунтовано повернув (на додаткове розслідування – ред.). Вважаємо, що слідство було проведено в повному обсязі, об’єктивно. Це звичайне кримінальне правопорушення, і ніякої політики тут немає”, –  заявили в прес-службі.

10 квітня Шевченківський районний суд Києва відмовився ініціювати екстрадицію, скасував розшук і заочний арешт відеоблогера Анатолія Шарія та повернув його справу на додаткове розслідування в прокуратуру.

Анатолій Шарій відреагував на рішення суду, зазначивши, що всі строки для розслідування цієї справи вже завершилися.

Нагадаємо, йдеться про справу, відкриту проти Анатолія Шарія за фактом застосування ним вогнепальної зброї під час конфлікту з відвідувачем у ресторані MacDonalds у Києві в травні 2011 року. Йому висунули звинувачення в грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу). Справа надійшла до суду 13 липня 2011 року, але в лютому 2012 року була зупинена в зв'язку з оголошенням в розшук Шарія.

Також у 2012 році суд заочно застосував до нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Анатолій Шарій попросив притулок у Литві. За його словами, кілька місяців тому він виїхав до Росії, потім до Голландії, де попросив притулку. Але, оскільки в його паспорті стояла литовська віза, згідно з Дублінською угодою голландська влада відправила його до Литви. 8 червня 2012 року стало відомо, що журналіст Анатолій Шарій отримав статус біженця та посвідку на постійне проживання у Європейському Союзі.

Міністерство безпеки і юстиції Нідерландів у липні 2013 року поінформувало Україну, що Шарій отримав статус біженця і не може бути виданий українським правоохоронцям відповідно до Женевської конвенції 1951 року і Директиви Європейського Союзу.

Крім того, з 27 лютого 2014 року Інтерпол припинив міжнародний розшук обвинуваченого.

У серпні 2018 року суд на прохання адвоката Шарія відновив розгляд справи, зупиненої у 2012 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!