ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Києва завляє, що не порушуватиме справу проти Усова

09.04.2012, 05:26
Прокуратура міста Києва заявляє, що інформація про можливе порушення кримінальної справи відносно журналіста телеканалу ТВі через сюжет “Лук’янівка. В’язниця№1” Костянтина Усова не відповідає дійсності. Про це повідомляється на сайті прокуратури.

“Інформація про можливе порушення кримінальної справи відносно автора сюжету про Лук’янівське СІЗО Костянтина Усова, як це повідомляється у ЗМІ, не відповідає дійсності та носить провокаційний характер”, - йдеться у повідомленні.

Водночас у прокуратурі нагадали, що проводять перевірку фактів, наведених у телевізійних передачах «Знак оклику» на телеканалі TВi автора Костянтина Усова з приводу порушень конституційних прав громадян, які утримуються у Київському слідчому ізоляторі. Зокрема, проводиться перевірка за фактами смерті ув’язненого від ураження електрострумом, зловживання службовим становищем працівниками СІЗО, у тому числі щодо передачі в’язням заборонених предметів за грошову винагороду, застосування насильства до окремих арештованих, про що вони заявили у телепередачі, тощо.

Під час перевірки у Костянтина Усова було відібрано пояснення з приводу відомих йому обставин неправомірних дій працівників Київського СІЗО, зазначили у прокуратурі.

Нагадаємо, 9 квітня голова Комітету Верховної Ради зі свободи слова та інформації Юрій Стець заявив на погоджувальній раді, що київська прокуратура збирається порушити кримінальну справу проти автора журналістського розслідування "В'язниця №1" Костянтина Усова.  

 
Liked the article?
Help us be even more cool!