ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Києва спростовує інформацію про порушення справи щодо LB.ua

12.07.2012, 05:36
Прокуратура міста Києва спростовує факт порушення кримінальної справи відносно інтернет-видання LB.ua, повідомляєть ся на сайті прокуратури.
"Інформація, розповсюджена у засобах масової інформації про нібито порушення кримінальної справи стосовно «Лівого берега», не відповідає дійсності", - заявили у прокуратурі.
Нагадаємо, 12 липня LB.ua повідомило, посилаючись на свої джерела, що прокуратура порушила кримінальну справу відносно інтернет-видання.
За попередньою інформацією, пише видання, справа порушена за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, вчинені щодо державних чи громадських діячів). Дана стаття передбачає покарання у вигляді ув'язнення від трьох до семи років.
Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу за порушення таємниці листування інтернет-виданням LB.ua. Відповідний запит від прокуратури надійшов до редакції LB.ua  27 червня 2012 року.

У заяві Ландіка фігурують шеф-редактор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор видання Олег Базар і фотокор Максим Левін.

Депутата обурила публікація за 18 листопада 2011 року «Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах».

Шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна виїхала за межі України та не виключає, що попросить політичного притулку.

Пізніше Кошкіна вибачилась перед Ландіком, а той звернувся до прокуратури Печерського району, яка розглядала його звернення, припинити переслідування видання LB.ua і його журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!