ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

При вилученні техніки "Чорноморки" вивезли і все обладнання "Центру журналістських розслідувань"

04.08.2014, 12:08

Судові пристави при вилученні 1 серпня арештованої техніки з приміщення ТРК «Чорноморська» вивезли і все устаткування, що належить громадській організації «Інформаційної прес-центр» (ІСЦ) і виданню «Центр журналістських розслідувань», повідомляється на сайті “Центру”.

“Центр” орендував приміщення на ЧТРК, про що свідчать відповідні документи. Однак судові пристави порадили повертати обладнання та техніку, які не належать ЧТРК, через суд.

“Ми надали судовим приставам договір оренди приміщень у будівлі ТРК “Чорноморська”, де знаходиться редакція “Центру журналістських розслідувань”. Повідомили про готовність надати документи на все обладнання, що належить ІСЦ і що у редакції, в ТЖК та кабінеті головного редактора”, - повідомила головний редактор “Центру” Валентина Самар.

Документи оренди і на обладнання були взяті на “вивчення” і через годину їх повернули зі словами: “Майно теж вилучається і арештовується і повернути його ви можемо тільки через суд, який внесе зміни до переліку вилучених документів”.

Керівництво судових приставів на переговори не вийшло, проте співробітники повідомили, що в курсі того, чиє обладнання та техніка знаходиться в приміщенні.

Як нагадує видання, 1 серпня в Сімферополі представники Федеральної служби судових приставів прийшли на ТРК «Чорноморська» і повідомили про арешт і вилучення майна компанії. Підставою вилучення майна стало рішення суду за позовом РТПЦ до ЧТРК по заборгованості, яка становить близько 4 млн рублів.

Однак, як з'ясувалося, позов РТПЦ Криму до ТРК «Чорноморська» про заборгованість ще не розглянутий навіть судом першої інстанції. Засідання відбудеться тільки в середині серпня. І сьогоднішні дії судових приставів проводились по забезпеченню ще не розглянутого позову.

У ЧТРК є зустрічний позов до РТПЦ про незаконне використання приватної власності - передавачів і частот.

З березня місяця РТПЦ незаконно утримуються 13 передавачів, які є приватною власністю телекомпанії. Крім того, на частотах, що також належать ЧТРК, мовить  російське телебачення. Борг телекомпанії виник перед РТПЦ ще до анексії Криму. У наслідку кримські влада заснувала своє Держпідприємство РТПЦ.

3 березня держпідприємство “Радіотелевізійний передавальний центр АР Крим” припинило трансляцію Чорноморської телерадіокомпанії на всьому півострові.

3 березня сайт Чорноморської телерадіокомпанії зазнав потужних DDoS-атак. Як вдалося з'ясувати, велика частина атак здійснювалася з Дніпропетровська. Атаку на сайт та вимкнення мовлення телеканалу пов’язують з висвітленням подій в Криму.

4 березня Чорноморській телерадіокомпанії відключили світло, повідомила головний редактор телерадіокомпанії Олександра Квітко. На частотах Чорноморки мовить один з російських каналів.

Після відключення від кабельних мереж мовлення Чорноморської ТРК залишається доступним телеглядачам лише в мережі Інтернет на сайті ЧТРК, а також через супутниковий сигнал.

Телерадіокомпанія «Чорноморська» входить в умовний медіа-холдинг народного депутата України від «Батьківщини» Андрія Сенченка і його партнерів - міністра соцполітики України Людмили Денисової та екс-нардепа Сергія Веліжанського.

Liked the article?
Help us be even more cool!