ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент Радіо Свобода повідомив, що його звільнили з посади

18.06.2020, 11:38
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Президент і генеральний директор Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода (RFE/RL) Джеймі Флай повідомив, що його звільнив новий генеральний директор Американської агенції з глобальних медіа (USAGM), яка здійснює нагляд за американським закордонним мовленням, Майкл Пак, повідомляє Радіо Свобода.

“Із великим сумом я залишаю усіх вас на RFE / RL. Очолювати цю організацію протягом останнього року було честю мого життя”, – звернувся Флай.

Джеймі Флай, який очолив RFE / RL у серпні 2019 року, також заявив, що сподівався значно довше попрацювати в організації, щоб надалі гарантувати її багаторічну місію та ефективність. Флай повідомив, що виконувачем обов’язків президента RFE / RL стала віцепрезидент і головний редактор Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Дейзі Сінделар.

Агенція Associated Press повідомляє, що Пак також звільнив керівників трьох інших закордонних мовників США – Радіо Вільна Азія, Бюро Близького Сходу, а також Куби. Звільнено і голову фонду “Відкриті технології”, нагляд над яким також здійснює USAGM.

4 червня Сенат США більшістю голосів затвердив кандидатуру Майкла Пака, запропоновану президентом Дональдом Трампом, на посаду голови Агентства США з глобальних медіа, що здійснює нагляд за засобами масової інформації, які фінансуються з податків американських громадян, зокрема Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода (RFE/RL), “Голос Америки”, Радіо Вільна Азія та мережі мовлення Близького Сходу.

Організації-члени USAGM із бюджетом у 798 мільйонів доларів надають цифровий, телевізійний і радіоконтент у понад 100 країнах світу для інформування та залучення аудиторії на підтримку демократичних цінностей. Місія USAGM передбачає захист редакційної незалежності RFE / RL, яка є приватною медійною організацією.

Як повідомляв ІМІ, 15 червня директорка “Голосу Америки” Аманда Беннетт та її головна заступниця Сандра Сугавара подали 15 червня у відставку, заявивши, що нещодавно затверджений виконавчий директор головної організації “Голосу Америки”, Агентства з глобальних медіа, Майкл Пак має право замінити їх своїми власними людьми.

Liked the article?
Help us be even more cool!