ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент підписав закон про соцпідтримку дітей загиблих журналістів

18.10.2018, 11:37

Президент Петро Порошенко підписав Закон України “Про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей” щодо розширення категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, ухвалений Верховною Радою України 2 жовтня 2018 року. Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

Законом пропонується включити до переліку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки і, відповідно, мають право на оздоровлення та відпочинок за рахунок бюджетних коштів, дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків; дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або II групи.

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

Як повідомляв ІМІ, 2 жовтня Верховна Рада в другому читанні ухвалила законопроект № 7537 про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей” щодо визнання дітей журналістів, які загинули або яким встановлено інвалідність 1 групи у зв'язку з виконанням професійних обов'язків, дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки

16 вересня 2017 року Президент України підписав указ “Про додаткові заходи щодо соціального захисту дітей журналістів, які загинули (померли) або яким встановлено інвалідність у зв’язку з виконанням професійних обов’язків”. Відповідно до указу, уряд мав подати Верховній Раді законопроект про внесення змін до Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей” щодо визнання дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків або яким встановлено інвалідність, дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Відповідний законопроект розробив Держкомтелерадіо.

4 квітня 2018 року Верховна Рада ухвалила законопроект у першому читанні за основу.

Liked the article?
Help us be even more cool!