ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прес-служби Нацгвардії і АТО заявляють, що не затримували трьох журналістів на Донбасі

05.08.2014, 13:03

Інформація про затримання бійцями Національної гвардії України 1 серпня трьох журналістів в зоні проведення антитерористичної операції станом на 12.00 5 серпня не підтверджена речниками Нацгвардії та АТО, повідомляє Телекритика.

Згідно з заявами представників служб зв'язків з громадськістю Національної гвардії та АТО, затримання сербського журналіста Сергія Белоуса (тижневик «Печат»), кореспондента-фрілансера Сергія Бойка та стрингера каналу «112 Україна» Романа Гнатюка, якщо і відбулося, то без участі Національної гвардії.

Прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашківський, зокрема, назвав заяву про затримання журналістів бійцями Нацгвардії брехнею. «Повідомлення про зникнення свого кореспондента надходило мені лише від каналу «112». З його працівниками я спілкувався 2 серпня. Виявилося, що Роман Гнатюк не здобував акредитацію в зоні АТО та не узгоджував маршрут свого пересування із українськими військовими. Тому встановити його місцезнаходження наразі виявляється проблематичним, але можу запевнити, що Роман Гнатюк не доїхав до блокпостів Нацгвардії», - повідомив Дмитрашківський.

Він також додав, що йому поки не надходили повідомлення про зникнення Сергія Белоуса та Сергія Бойка.

У прес-службі Національної гвардії підтвердили, що Нацгвардія не причетна до зникнення працівників преси. «Нам надходять запити із проханням надати інформацію про долю трьох журналістів та повідомити про їхнє місцезнаходження. Але як прес-служба Нацгвардії, ми не маємо такої інформації, тому що Нацгвардія не була причетна до їхнього, нібито, затримання. Командуванню АТО, до якого ми зверталися, також нічого про це невідомо», - розповіли в прес-центрі Національної гвардії в Україні.

Нагадаємо, 1 серпня на Донеччині зник зв'язок з репортером телеканалу «112 Україна» Романом Гнатюком, який брав участь у прямих включеннях з місця падіння малайзійського пасажирського літака Boeing 777 рейсу МН17 та мав акредитацію самопроголошеної терористичної організації «Донецька народна республіка».

Того ж дня про зникнення свого співробітника Сергія Белоуса повідомив сербський тижневик «Печат». З проханням про допомогу у пошукахцього сербського журналіста українського походження до Незалежної медіапрофспілки України звернулась також Асоціація сербських журналістів.

ЗМІ заявляють, що продовжують пошук інформації про місцезнаходження своїх кореспондентів.

Liked the article?
Help us be even more cool!