ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прес-служба президента впровадить пресові картки для ЗМІ

13.12.2011, 01:43
Прес-служба адміністрації президента впроваджує пресові картки для представників ЗМІ, які висвітлюватимуть регіональні робочі поїздки Віктора Януковича, повідомляє Українська правда.

Про це заявила прес-секретар президента Дарія Чепак під час засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів, повідомляє прес-служба президента.

За її словами, для запобігання підробці таких карток вони будуть захищені голограмою.

Чепак зазначила, що такий підхід широко використовується у міжнародній практиці.

Водночас прес-служба повідомляє, що міжвідомча група спільно з правоохоронцями працює над розробкою карток єдиної ідентифікації журналістів, які б полегшували їх роботу, особливо на масових заходах.

Йдеться про посвідчення, що ідентифікуватимуть журналістів як представників професії та конкретного ЗМІ, а також про механізм відкликання цих документів.

Як повідомила представник в Україні Міжнародної організації "Репортери без кордонів" Оксана Романюк, 30 листопада на зустрічі журналістів та міністра внутрішніх справ було домовлено, що представники ЗМІ розроблять рекомендації до відповідного наказу МВС.

"Ця інструкція також має покращити взаємодію журналістів та міліціонерів під час масових заходів", - сказано у повідомленні.

Романюк нагадала, що саме відсутність ідентифікації ЗМІ правоохоронці називали однією з причин конфліктних ситуацій, які виникають з журналістами під час масових заходів, акцій протесту тощо.

"Ми вирішили розробити ідентифікацію, яка б показала, що це - журналісти, і вони не є стороною конфлікту. Ми зараз над цим працюємо. Напевно, це буде у вигляді бейджів, якихось більш-менш уніфікованих. Це зараз у робочому процесі", – сказала Романюк.

За її словами, вже цього тижня МВС має подати свої рекомендації до запропонованої інструкції.

"Ми дуже раді, що МВС пішло нам назустріч. Поки що тільки в теоретичному плані, але ми сподіваємося, що скоро ці кроки принесуть користь і в практичному плані", – наголосила Романюк.

Голова Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення Олександр Курдінович запропонував робочій групі, яка працює в рамках Міжвідомчої групи, до 1 лютого 2012 року надати остаточні пропозиції з цього питання.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!