ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прем’єр Польщі вирішив судитися з газетою Wyborcza

21.05.2019, 10:34
Фото – CrowdMedia

Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький з дружиною готують позов проти газети Wyborcza через розслідування придбання Моравецьким у 2002 році земельної ділянки за суму, вп’ятеро нижчу від її ринкової вартості. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на видання Money.pl.

“Преса має право висвітлювати життя публічних осіб, але у неї є обов’язок робити це ретельно. Gazeta Wyborcza цей обов’язок не виконує. Оскільки текст редактора Гарлуковича порушує права прем’єра і його дружини, вони вирішили передати справу до суду з вимогою спростування брехні і маніпуляції”, – повідомила прес-служба уряду Польщі.

Gazeta Wyborcza 20 травня оприлюднила розслідування, в якому стверджує, що чинний прем’єр у 2002 році як член правління банку BZ WBK викупив у церкви земельну ділянку в районі Вроцлава за ціною, значно нижчою за ринкову. Газета вказала, що ділянки немає у майнових деклараціях Моравецького, а його пояснення щодо цього неточні.

Водночас газета посилалася на свідчення самого Моравецького у 2006 році: тоді він зізнався, що про можливість придбати нерухомість у церкви дізнався від кардинала Генрика Гульбиновича.

В уряді стверджують, що у відповідь на інформаційний запит Wyborcza пояснили, що такою була ціна земельних ділянок у районі, де чинний прем’єр придбав свою. Крім того, в уряді наголосили на необхідності враховувати стан ділянки і кошти, які необхідно було в неї вкласти для упорядкування. Попри це газета повідомила, що Моравецький заплатив за ділянку вартістю 4 млн злотих уп’ятеро менше. На сьогодні видання оцінило землю в 70 млн злотих.

Варто зазначити, що Wyborcza відкидає звинувачення в брехні і маніпуляціях і стверджує, що може надати копії документів, які підтверджують наведені в розслідуванні факти.

Liked the article?
Help us be even more cool!