ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представники Freedom House поговорили з Кернесом про закриття трьох харківських телеканалів

05.04.2012, 01:16
Представники міжнародної неурядової організації Freedom House стурбовані ситуацією зі свободою слова в Харкові, зокрема, припиненням виходу в ефір місцевих телеканалів А/ТВК, “Фора” та АТН. Ці питання члени організації підняли на зустрічі з мером Харкова Геннадієм Кернесом, повідомив науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко, пише Полеміка.
За словами Сушка, свобода слова в Україні часто страждає від політичної боротьби.
"Наша позиція полягає в тому, що необхідно дотримуватися стандартів вільної журналістики, оскільки це ключова цінність громадянського суспільства, хто б не був у владі і опозиції. Існують різні оцінки тих подій, які супроводжували закриття трьох телеканалів у Харкові. Цей випадок формує образ Харкова як міста, в якому проблеми в галузі свободи слова стоять дуже гостро. Про цю проблему знають в інших країнах, в Харкові вона стоїть гостріше, ніж в інших містах. Саме тому це питання стало предметом нашого діалогу ", - зазначив Сушко.
Крім цього, як зазначив член делегації, виконавчий віце-президент Атлантичної ради в Вашингтоні Деймон Вілсон, Freedom House стурбована проблемою виборчого правосуддя в Україні. "Переслідуються політичні противники чинної влади. Це небезпечна тенденція, тому що, якщо діяльність політика під час перебування його на посаді буде потім каратися, це призведе до розмивання демократії в Україні. Ми схвильовані цими питаннями”, - сказав Вілсон. Він зазначив, що мета місії Freedom House в Україні - оцінити стан демократії в країні.
У той же час Вілсон заявив, що у делегації відбулася "хороша, відкрита, щира розмова з паном мером".
Нагадаємо, у вересні 2011 р. харківські канали "Фора", "Право-А/ТВК" і служба теленовин "АТН", які не були підконтрольні міській владі, припинили своє мовлення. У листопаді "Фора" відновила мовлення, але змінила програмну політику.
Мер Харкова Геннадій Кернес неодноразово заявляв, що міська влада не має відношення до припинення роботи телеканалів. За його словами, вони закрилися через конфлікти власників і технічних проблем.
Liked the article?
Help us be even more cool!