ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правозахисники закликають усіх підписати петицію заради звільнення журналістів з-за грат в Ірані

16.03.2010, 07:43

Петицію на підтримку іранських журналістів, яких тримають за гратами вже підписали Комітет захисту журналістів (CPJ), Міжнародна федерація журналістів (IFJ), ARTICLE 19, Міжнародна асоціація видавців, Репортери без кордонів (RSF), Американський Національний прес-клуб, Інститут масової інформації (ІМІ) та інші наши колеги. Ми закликаємо усіх бажаючих підтримати цю акцію. Підписати петицію аятолі Сайєду Алі Хаменеї можна тут: http://www.oursocietywillbeafreesociety.org/petition.php

Щонайменше 60 журналістів та письменників тримають за гратами через їх професійну діяльність. З червня минулого року влада жорстокішим чином придушує усякий прояв дисидентства. В Ірані за гратами перебуває найбільше дисидентів, ніж деінде в світі: як найменше 60 політичних в’язнів, 47 з них журналістів. Більшість  позбавлених волі тримають в одиночному ув’язненні, до деяких з них застосовують тортури.   

Петицію (текст якої дивись нижче) надішлють аятолі 20 березня, в день іранського Нового року. Консультантом цієї акції став Мазьяр Бахарі, кореспондент «Newsweek», якого тримали за гратами упродовж 118 діб минулого року та били майже щодня. «Я знаю, що моїм тюремним наглядачам в Ірані було відомо про глибину міжнародного занепокоєння. Ми маємо започаткувати подібну акцію протесту в інтересах понад 60 журналістів, письменників та блогерів, які перебувають у тюрмі сьогодні. Додавши своє прізвище до цієї петиції, ви допоможете нам дати їм зрозуміти, що люди у всьому світі спостерігають за тим, що відбувається в Ірані».     

Кампанія «Наше суспільство буде вільним» має на меті нагадати діючим лідерам Ірану обіцянку аятоли Руоли Хомейні, яку він дав напередодні Революції 1979 року. В 1978 році він сказав «майбутнє наше суспільство буде вільним суспільством, та усі засоби пригноблювання, жорстокості та насильства будуть знищені».  

Committee to Protect Journalists, Index on Censorship, Reporters Without Borders, PEN American Center,  International PEN, Canadian Journalists for Free Expression, International Publishers Association, ARTICLE 19, World Association of Newspapers and News Publishers, International Federation of Journalists, National Press Club, Washington, D.C., Institute of Mass Information (ІМI)

ПЕТИЦІЯ

Допоможіть звільнити письменників та журналістів, яких тримають за гратами в Ірані


Ваше Святосте, Аятола Сайєд Алі Хаменеї,

Ми звертаємося до Вас та вимагаємо звільнити усіх письменників, журналістів та блоггерів, яких наразі в Ірані тримають у тюрмі через їх професійну діяльність.

Щонайменше 60 журналістів та письменників тримають за гратами, що є порушенням свободи висловлення, яку гарантує конституція Ісламської республіки Іран та міжнародне право. Це найбільша кількість професіоналів у сфері ЗМІ, яких в один період часу було ув’язнено за останні десять років, порівняно з будь якою країною світу.


В 1978 році ваш попередник, аятола Хоменеї, сказав: «Наше майбутнє суспільство буде вільним суспільством, та ми знищимо усі види пригноблювання, жорстокості та насильства».


Ми просимо Вас бути вірним обітниці аятоли Хоменеї та принципам Іранської Конституції та звільнити усіх письменників, журналістів та блоггерів, яких наразі тримають за гратами через те, що вони висвітлювали події та висловлювали свої погляди в Ірані.


 

Liked the article?
Help us be even more cool!