ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві черкаського активіста і журналіста Василя Сергієнка

14.07.2015, 13:50

11 липня працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в області затримали жителя міста Києва за підозрою у вчиненні тяжкого злочину за фактом вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури.

В Генпрокуратурі нагадали, що за даним фактом слідчим управлінням обласної міліції розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, п. п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Затримано підозрюваного на території Черкаської області разом ще з двома особами під час вчинення ними іншого тяжкого злочину, зазначає ГПУ.

“Наразі рішенням суду задоволено клопотання слідчого, погодженого прокурором, та вказаним чоловікам обрано запобіжних захід у вигляді взяття під варту”, - зазначили в ГПУ.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи для проведення швидкого та об’єктивного розслідування, а також доведення вини інших осіб, які причетні до скоєння вказаного злочину.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному проваджені здійснюється групою прокурорів апарату прокуратури Черкаської області.

Як повідомляв ІМІ, 4 квітня 2014 року журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено у місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області у дворі власного помешкання.

Через декілька днів його тіло знайшли закатованим, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями, наручниками на руках в лісі в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області.

Черкаська обласна організація ВО «Свобода» пов’язувала викрадення з журналістською діяльністю, зокрема, з серією викривальних статтей “щодо таємних сторін бізнесу латифундиста, місцевого олігарха, народного депутата від Партії регіонів, друга Віктора Ющенка та Сергія Тулуба, Героя України Геннадія Бобова”.

Сам Бобов звернувся до органів внутрішніх справ, прокуратури і Служби безпеки України з вимогою забезпечити неупереджене і справедливе розслідування в справі викрадення представника ВО «Свобода» Василя Сергієнка. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прийняв звернення народного депутата Бобова.

Про те, що ця справа перебуває на особливому контролі говорили і очільник обласної міліції Владислав Пустовар, і головний прокурор області Юрій Шеремет. Проте поки що результатів розслідування не було оголошено.

Фото з Радіо Свобода

Liked the article?
Help us be even more cool!