ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порушено справу проти журналіста, який інсценував замах на своє вбивство

26.12.2011, 02:38

Прокуратура Києва направила до суду кримінальну справу проти журналіста, який інсценував замах на своє вбивство.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

Зокрема, як йдеться у повідомленні, прокуратурою міста 20 грудня затверджено обвинувальний висновок та направлено до суду кримінальну справу, яка розслідувалась Слідчим управлінням ГУ МВС України в Києві, за обвинуваченням журналіста одного з Інтернет-ресурсів у завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину із штучним створенням доказів обвинувачення (ч. 2 ст. 383 КК України).

За даними прокуратури, досудовим слідством встановлено, що обвинувачений 12 липня 2011 року зімітував вчинення відносно нього особливо тяжкого злочину – замах на вбивство. Згодом про посягання на своє життя він надав завідомо неправдиве повідомлення до органів внутрішніх справ, на підставі якого 13 липня 2011 р. було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України.

Однак, як з’ясувалося у ході розслідування цієї справи, обвинувачений зімітував вчинення злочину, якого насправді не було.

У прес-службі додали, що санкція ст. 383 ч. 2 Кримінального кодексу України передбачає максимальне покарання до 5 років позбавлення волі.

Анатолій Шарій намірений оскаржити порушення справи проти себе, хоча при цьому не сподівається на позитивний результат: «Так, буду оскаржувати. Але я вам скажу, чому вони розмістили цей реліз, тому що пішла від мене заява в СБУ, СБУ це перенаправила в Генеральну прокуратуру, Генпрокуратура спустила на Київ, і зараз триває розгляд всіх цих справ. Вони можуть цей прес-реліз розміщувати кожен день, над ними надзору немає. Оскаржувати знову таки буду в прокуратурі, а прокуратура у нас - це те саме, що й менти. Прокуратура, менти і суд - це симбіоз, це система і оскаржувати тут будь-що можна, але ефект буде однозначно нульовий. Якщо вони хочуть когось посадити, вони це зроблять. Я не буду ховатися, я ж під підпискою про невиїзд, я не збираюся полегшувати їм роботу».
Шарій також заявляє про упередженість та неадекватність слідства щодо нього
«По першій моїй справі (про стрілянину в  «Макдональдсі». - ТК) суддя веде себе не те що неадекватно, а відхилила всі мої клопотання, відмовився від викликання свідків, він слідчому підказує на суді, як відповідати, при цьому всі мовчать... Ніхто в принципі не приховує, що будуть саджати», - говорить коментарі Телекритиці  журналіст.

Нагадаємо, 12 липня невідомі стріляли в машину журналіста порталу "Обозреватель" Анатолія Шарія . Внаслідок цих подій за фактом замаху на вбивство міліція порушила кримінальну справу, яку згодом було закрито, натомість порушено справу про завідомо неправдиве повідомелння про злочин.     

Liked the article?
Help us be even more cool!