ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Портал "Бердичів TV" відповідатиме у суді через сюжет про незаконне захоплення Андрушівського лісу

12.10.2012, 04:02

Незалежний інформаційно-розважальний портал “Бердичів TV” відповідатиме у суді через розповсюдження нібито недостовірної інформації про незаконне захоплення товариством з обмеженою відповідальністю “Каміа плюс” Андрушівського лісу Житомирської області. Портал закликає колег-журналістів допомогти висвітлити це питання. Про це йдеться у відеозверненні незалежного інформаційно-розважального порталу Бердичів TV, опублікованому на Youtube.

Як повідомляє портал, у Печерському районному суді міста Києва відбулося перше засідання щодо позову “Каміа плюс” проти кандидата в депутати Володимира Каплієнка про нібито недостовірну інформацію щодо рейдерського захоплення Андрушівського лісу.

Засідання було перенесено, а до списку відповідачів додано портал “Бердичів TV”. “Додавши до списку відповідачів інтернет-ресурс, товариство “Камія плюс” почало тиснути на нас. Знімальна група особисто була присутня на місці, де все відбувалося. Як і багатьох жителів Андрушівки за огорожу паркану ніхто не пропустив. Прохання пройти до лісу охорона проігнорувала навіть тоді, коли це зробив депутат Андрушівської районної ради Андрій Даманський”, - йдеться у сюжеті “Бердичів TV”.

У свою чергу головний редактор порталу Геннадій Боценюк повідомив, що 17 жовтня в Печерському райсуді Києва відбудеться друге засідання, на якому “Бердичів TV” виступатиме в якості відповідача.

“Нам боятися нічого, ми самі робили цю зйомку, використовуючи виключно слова очевидців. Я закликаю колег-журналістів допомогти нам висвітлити це питання. Показати, що таке рейдерське захоплення Андрушівського лісу і довести правду до людей”, _ закликав Боценюк.

Як повідомляв “Бердичів TV”, Андрушівський ліс належить громаді міста Андрушівка Житомирської області. У 2008 році Житомирська обласна рада віддала товариству “Каміа плюс” в аренду на 15 років 5709 гектарів лісу. У сюжеті зазначено, що товариство пообіцяло, що мешканці Андрушівки зможуть вільно користуватися лісом, збирати ягоди та гриби, проте людей позбавили цього і навіть доступу до річки.

20 червня народний депутат Володимир Каплієнко звернувся з запитом до генпрокурора Віктора Пшонки з проханням надати правову оцінку законності рішення Житомирської обласної ради від 13 листопада 2009 року щодо надання товариству з обмеженою відповідальністю “Каміа плюс” в користування 5709,39 га мисливських угідь терміном на 15 років. Також депутат просив перевірити законність діяльності товариства на території угідь, та терміново вжити заходів до усунення перешкод з боку “Каміа плюс” у користуванні громадянами природними ресурсами (дарами лісів, риболовлі).

Liked the article?
Help us be even more cool!