ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко: воєнний стан не призведе до обмежень прав, якщо не буде відкритого вторгнення РФ

28.11.2018, 12:15
Фото - prm.ua

Президент України Петро Порошенко наголосив, що воєнний стан не призведе до обмеження конституційних прав і свобод громадян України, якщо не буде відкритого вторгнення Росії. Про це він сказав 27 листопада в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Якщо не буде відкритого вторгнення Росії за межами операції Об'єднаних сил на сході і в анексованому Криму, я заявляю, і це моя принципова позиція: жодних обмежень конституційних прав і свобод не буде”, - сказав він.

Глава держави наголосив, що жодних обмежень на поїздки, зокрема за кордон, для українських громадян не буде, але “для російських громадян ці обмеження будуть введені”.

На переконання Порошенка, цей захід виправданий, оскільки не варто створювати безвізовий режим для тих росіян, які можуть стати “доповненням до п'ятої колони, яка і так тут працює”.

Також він наголосив, що це виключно превентивні заходи.

Як повідомляв ІМІ, 26 листопада Верховна Рада ухвалила доопрацьований проект закону №9338 “Про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні” з правками, які були озвучені Петром Порошенком під стенограму. Воєнний стан запроваджується терміном на 30 днів в 10 областях України, які межують з Росією та Придністров’ям: Вінницька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська, Донецька та Запорізька області, а також внутрішні води Азово-Керченської акваторії.28 листопада в урядовій газеті “Урядовий кур’єр” опубліковано указ Президента України Петра Порошенка №392/2018, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 26 листопада про запровадження в Україні воєнного стану терміном на 30 діб – до 14:00 26 грудня.

28 листопада олова Верховної Ради Андрій Парубій 28 листопада підписав ухвалений парламентом закон №9338 про затвердження указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні” та передав документ на підпис главі держави.

Liked the article?
Help us be even more cool!