ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко порадив журналістам зустрітися з Луценком та "зняти всі питання" щодо доступу до телефонів

14.09.2018, 12:27
Фото - prm.ua

Президент України Петро Порошенко закликав журналістів зустрітися з генеральним прокурором Юрієм Луценком і “зняти всі питання”.

Про це він сказав 14 вересня у відповідь на запитання журналістки Христини Бердинських в кулуарах саміту YES щодо надання Генпрокуратурі доступу до інформації з телефонів журналістів, повідомляє Радіо Свобода.

За словами президента, він впевнений в тому, “що було би дуже добре, якби журналісти і медіаексперти прийшли до генерального прокурора і зняли би всі питання”.

“Я впевнений, що ця можливість існує. Але це не виключає інші засоби захисту журналістів”, – сказав Петро Порошенко.

“Я з вами, не хвилюйтеся. Я як президент, як громадянин усі чотири роки з половиною роки своєї президентської каденції робив все, щоб захистити свободу слова… Я не застосував воєнний стан спеціально для того, щоб не обмежувати свободу преси і свободу журналістів. У цій конкретній справі… По-перше, є велика публічна хвиля, по-друге, журналісти мають знати правду”, – заявив президент.

Як повідомляв ІМІ, 27 серпня Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі доступ до дзвінків та смс-повідомлень журналістки та головного редактора програми розслідувань “Схеми” Наталії Седлецької у справі про можливе розголошення державної таємниці і даних досудового розслідування директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником.

4 вересня Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода заявило, що вважає рішення Печерського райсуду Києва надмірним, що грубо порушує міжнародні стандарти і не відповідає зобов’язанням України із захисту вільної преси.

5 вересня головний редактор програми антикорупційних розслідувань “Схеми” Наталія Седлецька повідомила, що генеральний прокурор України Юрій Луценко запрошує її цього дня на зустріч, щоб пояснити отримання прокуратурою доступу до інформації з її телефону.

5 вересня журналістка “Нового времени” Христина Бердинських повідомила, що суд надав Генеральній прокуратурі України доступ до інформації і з її телефону.

У Генпрокуратурі запевняють, що дані з телефонів журналісток необхідні слідству для розслідування “за фактами можливого розголошення директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником відомостей, що становлять державну таємницю”.

У вересні головний редактор програми журналістських розслідувань “Схеми: корупція в деталях” Наталка Седлецька подала до Апеляційного суду Києва скаргу на ухвалу, якою слідчому Генеральної прокуратури надано доступ до даних з її мобільного телефону за 1,5 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!