ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Понад 70 правозахисних ГО світу закликали Facebook чіткіше модерувати контент

16.11.2018, 13:34
Фото - скріншот з santaclaraprinciples.org

Більше 70 правозахисних організацій звернулися до керівництва соцмережі Facebook з вимогою впровадити чіткі механізми у фільтруванні контенту. Про це йдеться в листі організацій, повідомляє Media Sapiens із посиланням на The Verge.

Йдеться про принципи Santa Clara - основи модерації контенту, що цього року розробили науковці та громадські організації.

“Громадянське суспільство по всьому світу критикує стандарти спільноти Facebook, якими вона послуговується, щоб фільтрувати викривлену інформацію. Вони не однаково застосовуються в різних мовах та культурних контекстах. Ми пропонуємо механізм, що зможе виправити цю ситуацію та приведе до більшої прозорості і свободи висловлення думок користувачів”, - йдеться в листі.

Принципи Santa Clara мають чітке пояснення того, чому публікація чи профіль порушують правила Facebook. Вони містять систему апеляцій, яка передбачає повторну перевірку посту людиною-модератором. Крім того, передбачені регулярні звіти, які роз’яснюватимуть, скільки постів було прибрано, а також скільки випадків були оскаржені.

Ці принципи мають заохотити компанії збалансувати свої політики щодо прав окремих користувачів та необхідності усунення шкідливих матеріалів.

У Facebook відповіли, що вони усвідомлюють важливість проблеми. Саме тому компанія з квітня запровадила можливість апеляцій та опублікувала детальний звіт з усунення шкідливого контенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!