ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавський університет програв суд проти блогера місцевого видання

07.11.2018, 13:55
Фото - zmist.pl.ua

2 листопада Київський районний суд м. Полтави відмовив Полтавському техуніверситету імені Ю. Кондратюка в задоволенні позову щодо встановлення факту недостовірності інформації, її спростування, стягнення моральної шкоди з блогера видання “ЗМІСТ” Ігоря Гавриленка. Про це повідомляється на сайті видання.  

Як стало відомо з матеріалів справи, представник техуніверситету адвокат Максим Урбанський просив визнати недостовірною інформацію щодо ПолтНТУ, яку 12 лютого 2018 року поширив Ігор Гавриленко в публікації “Польоти і зальоти ректора Онищенка” на ресурсі “ЗМІСТ” та на своїй сторінці у Facebook.

Позивач зазначав, що оскаржуваний текст публікації є оціночним судженням автора, однак дає цим судженням хибну характеристику.

Тож з Ігоря Гавриленка збиралися стягнути моральну шкоду з на користь ПолНТУ в розмірі 110 тисяч гривень та судові витрати.

Суддя Київського райсуду Любов Васильєва ухвалила рішення відмовити в задоволенні позовних вимог за відсутності підстав. Оскільки суд дійшов до висновку, що викладена Ігорем Гавриленком інформація в публікації не підлягає задоволенню позовних вимог про стягнення моральної (немайнової) шкоди та вимог про стягнення витрат у справі.

Як зазначає видання, перш ніж позовна заява надійшла до Київського райсуду 21 серпня 2018 року та було розпочато розгляд справи, її скеровували та передавали до різних судів міста – Октябрського райсуду, Диканського районного суду Полтавської області, Полтавського райсуду, Ленінського райсуду.

Проте в зазначених судах усі судді брали самовід щодо розгляду вказаної справи з тих підстав, що Ігор Гавриленко є чоловіком судді Октябрського районного суду Лариси Гольник. Вона ж відома через конфлікт з головою Октябрського райсуду та розгляд корупційної справи Олександра Мамая.

Liked the article?
Help us be even more cool!