ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліцію Словаччини звинуватили у знищенні доказів на місці вбивства журналіста

29.05.2018, 11:39
Фото - dennikn.sk

Адвокат родини вбитого в Словаччині журналіста-розслідувача Яна Кучака заявив, що словацька поліція з необережності могла знищити докази на місці вбивства. Про це він розповів у телефонному інтерв’ю агентству Reuters, повідомляє “Європейська правда”.

За його словами, розстріляні тіла Кучака та його нареченої були переміщені без огляду судмедексперта на місці вбивства і це призвело до початково неправильного визначення часу смерті.

“Я не розумію, чому негайно не викликали більш досвідчених слідчих Національного агентства з боротьби зі злочинністю, вони прибули на місце за кілька годин після дільничних поліцейських”, - заявив адвокат родини Даніел Ліпсік.

“Деякі докази не були негайно убезпечені та були виявлені тільки на фотографіях з місця злочину… Це серйозне порушення службових обов'язків. Ми не знаємо, скільки доказів могло бути знищено”, - додав він.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині вбили 27-річного журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими у помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста.

Кучак розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”.

Вбивство Кучака призвело до масових протестів у Словаччині, відставки прем'єр-міністра Роберта Фіцо та двох міністрів внутрішніх справ.

Liked the article?
Help us be even more cool!