ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція втретє відкриє справу щодо погроз журналістці "Полтавщини" вбивством

11.07.2019, 10:07

Поліція третє відкриє справу щодо погроз убивством журналістці інтернет-видання “Полтавщина” Дарині Синицькій. Про це повідомив 10 липня речник ГУ Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв після того, як журналістка зробила розголос у соцмережі щодо закриття справи.

“Прийняте рішення слідчим Полтавського відділу поліції дійсно викликало здивування навіть у керівництва поліції області. Наразі вживаються заходи щодо поновлення розслідування та доведення його до логічного завершення. Саме така позиція керівника поліції Полтавщини”, – повідомив Юрій Сулаєв.

Такою була реакція представника поліції Полтавщини на допис Дарини Синицької в соцмережі, де вона написала, що 10 липня отримала ухвалу про закриття справи.

“Друге закриття справи щодо погроз, висловлених на мою адресу два роки тому. Причини: Князєв намагався чемно попросити нас видалити статтю про події біля арки “Газетного ряду”, де вказані його особисті дані. Стаття досі є на сайті, і жодних його особистих даних там немає. Він не зв'язувався із редакцією жодним чином, і про це я наголошувала кожному зі слідчих, які міняли один одного упродовж двох років. Та чомусь до матеріалів мої покази про брехню не долучили. У якості підтвердження моїх слів колега з редакції був готовий виступити свідком, але за рік слідчий не викликав його на допит. 

Експерти встановили, що висловлені погрози не спричинили мені емоційної, моральної чи фізичної шкоди. Слідчий вирішив жодним чином не повідомляти мене про стан речей завчасно чи хоч по факту телефоном. Постанову я отримала сьогодні листом і дуже випадково, бо вже змінила адресу. Рішення слідчого я "ніби отримала" 3 травня, а суд виніс рішення 3 червня. Обидва документи скріплені однією скобою і вкладені в один конверт”, – написала Дарина Синицька.

У червні під час зустрічі представниці ІМІ зі слідчими ГУ Нацполіції в Полтавській області правоохоронці повідомили про закриття розслідування у справі Дарини Синицької. Сама ж журналістка дивується, чому тоді її не повідомили про це, а про закриття справи вона дізнається місяць потому.

У коментарі представниці ІМІ в Полтавській області Дарина Синицька сказала, що ще не вирішила остаточно, чи оскаржуватиме закриття справи.

“По-перше, не впевнена, чи не проґавила строк, бо не знаю, скільки лист у скриньці пролежав. По-друге, не впевнена, чи воно того варте в розрізі строків й актуальності розслідування”, – сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2017 року журналістці інтернет-видання “Полтавщина” Дарині Синицькій користувачі Facebook Руслан Зарубін, Віталій Солоній і Данило Плахов погрожували зґвалтуванням і зникненням безвісти. Заклики до розправи над журналісткою вони залишили під постом Андрія Князєва (позивний Княже). Андрій Князєв звинуватив Дарину Синицьку в поширенні особистої інформації активістів.

Причина погроз, які журналістка отримала в соцмережі, – її публікація про події біля арки “Газетного ряду”. Минулого року справу закрили, нібито не знайшовши складу злочину. Та після розголосу в соцмережах знову поновили розслідування.
Liked the article?
Help us be even more cool!