ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польський журналіст: 80 тис. поляків є проплаченими тролями Кремля

06.02.2019, 13:47
Фото - opusteno.rs

Польський журналіст Радослав Кєтлінський повідомив, що один з російських веб-сайтів має докладні дані польських громадян, які заробляють на інформаційному тролінгу на замовлення Кремля. Про це він повідомив на власній сторінці у Facebook, інформує Польське радіо.

За словами Кєтлінського, Кремль замовляє інформаційний тролінг полякам, які в такий спосіб хочуть заробити на життя. За словами журналіста, йдеться про 80 тис. людей.

Точні дані цих осіб, зазначив журналіст, є в розпорядженні російського веб-порталу polit.ru, а сам список, як стверджує журналіст, буде оприлюднено найближчими днями, що може призвести до великого скандалу.

“Якщо це виявиться правдою і так станеться, то це буде найбільша афера останніх років. Хоча нам відомо і це не є новим для нас, що Путін і компанія здійснюють такі дії в усьому світі протягом багатьох років і що вони особливо це не приховують, однак досі це не було доведено і добре висвітлено суспільству. Нині все може змінитися у випадку Польщі”, – написав, у свою чергу, портал geekweek.pl.

“80 тисяч оплачених тролів, які живуть на території Польщі, пишуть в Інтернеті фальшиві новини та поширюють чудово продуману пропаганду, згідно з поглядами російської влади. Більшість з них це розуміє, а інші сподіваються на постійне утримання у вигляді щомісячних переказів від організацій та компаній, що працюють від імені російської влади. Їхня мета – забезпечити позитивний імідж Росії у світі та посварити поляків, наприклад, з українцями, котрі приїжджають до Польщі, а також виявити афери і скандали, що пов’язані з польською внутрішньої та закордонною політикою”, – додав портал.

Liked the article?
Help us be even more cool!