ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після затримання блогерки з Сімферополя Єлизавети Богуцької її відпустили. На неї доносили сусіди

08.09.2014, 15:47

Лізу Богуцьку відпустили з райвідділку поліції в Сімферополі. Про це повідомив співробітник Центру журналістських розслідувань Сергій Мокрушин на своїй сторінці у "Фейсбук"

Богуцька вважає справжньою причиною свого затримання майбутні вибори до Держдуми Росії.
Про це вона заявила після того, як її відпустили з поліції Сімферопольського району, пише "Українська правда" з посиланням на Крим.Реалії.

 

 

 

 

 

 

Як повідомила Єлизавета Богуцька, одна з претензій, яка була їй пред'явлена ??під час обшуку і на допиті в "поліції" - участь Богуцької у зустрічі Мустафи Джемілєва на в'їзді до Криму 3 травня.

"Коли ми сюди (до райвідділку) приїхали, вже мови про те, що я вдома готую коктейлі Молотова, боєприпаси різні, ядерні бомби, не вели. І говорили, в основному, про мою присутність на території за межами державного кордону Російської Федерації. І чи містяться у мене в комп'ютері матеріали, які сіють національну ворожнечу. Я сказала, що ніколи в житті у нас ні між ким не було ніякої національної ворожнечі, ми завжди любили один одного ", - розповіла Єлизавета Богуцька.

За її словами, допит, якого вона чекала три години в кабінеті, проходив в рамках якогось кримінального розслідування. "Це було в рамках кримінальної справи. Нібито, коли перетинали кордон з Кримом чулися якісь постріли, хтось когось смикнув за руку, й образили якогось міліціонера на прізвище Крупський. Напевно, це внук товариша Крупського, тому такого розголосу вся справа і набула. І питали, чи маю я претензії до самого Крупському, який теж вистрілив в свою чергу, і претензії до самих кримським татарам, які його смикнули ", - повідомила вона.

Були й інші претензії, розповіла кримська активістка. За словами оперативників, на Єлизавету Богуцький нібито надійшли доноси від сусідів. "Заявили що мої публікації в Фейсбуці носять екстремістський характер. З цього приводу подано заяви моїми сусідками, яким не подобається моє ставлення до Російської Федерації", - розповіла Богуцька.

Кримчанка сумнівається, що її допит пов'язано з розслідуванням зустрічі Мустафи Джемілєва 3 травня. За словами Єлизавети Богуцької, ймовірна причина - вибори, що наближаються в "Держрада" Криму.

"Вони вважають, що я можу дати старт або фініш певній частини населення. Аксьонов щосили заявляє, що кримські татари підуть всі голосувати. Що всі підуть голосувати взагалі, що всі зробили вибір на користь "Єдиної Росії", - сказала вона.

Ймовірно, зараз людей з активною життєвою позицією, які мають широкий резонанс, спробують ізолювати. Намагатимуться тиснути на цих людей, щоб ми не завадили виборів ", - повідомила Єлизавета Богуцька.

Нагадаємо, пів на шосту ранку 8 вересня у Криму у будинку місцевої активістки і блогера Єлизавети Богуцької почався обшук. 

Як написало видання Крим.Реалії, які конкретно служби та на якій підставі проводять дані заходи поки не відомо. Після повідомлення про обшук телефон активістки не відповідає.

Єлизавета Богуцька, відома під псевдонімом Ліза Богутскі, писала в соціальних мережах і різних виданнях, в тому числі і на сайті Крим.Реаліі, гострі матеріали, спрямовані проти анексії Криму і на захист прав кримчан, незгодних з приєднанням Криму до Росії.

Пізніше Богуцьку відвезли до районного відділу поліції Сімферополя. Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Шевкет Наматуллаєв. За його словами, співробітники поліції під час обшуку вилучили ноутбуки, комп'ютери, флешки, а також відеореєстратор з автомобіля Богуцької.

“Чоловік (Богуцької - ред.) Олесь повідомив, що в будинку шукали зброю, наркотики, і літературу, але не думаю, що у неї у будинку була мусульманська релігійна література. Її звинувачують у тому, що вона в Армянську 3 травня зустрічала Мустафу Джемілєва”, - написав Наматуллаєв.

Як нагадує видання, 3 травня Меджліс скасував святкування Хидирлеза в зв'язку з тим, що лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву заборонили в'їзд до Криму. Замість цього кримські татари поїхали зустрічати Джемілєва в Армянськ.

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!