ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під ГПУ принесли відро з пробитим дном, протестуючи проти втручання у діяльність журналістів

07.09.2018, 11:18
Фото - Макс Требухов / LB.ua

Сьогодні, 7 вересня, під будівлею Генеральної прокуратури в Києві зібралися журналісти та небайдужі містяни. Вони протестували проти втручання у приватність журналістки, головної редакторки програми “Схеми” Наталки Седлецької та журналістки видання “Новое Время” Христини Бердинських, повідомляє Радіо Свобода.

Учасники акції вимагають відповіді від Юрія Луценка та Генпрокуратури щодо втручання у приватність журналісток.

Також від генпрокурора вимагають заборонити слідчим виконувати ухвалу суду, яка дозволяє вимагати від мобільного оператора “Київстар” дані щодо журналісток.

Організатори акції принесли до будівлі відро із пробитим дном. Один із організаторів акції, громадський активіст Владислав Грезєв пояснив, що це метафора.

“У відра немає дна – це чергове свідчення того, що Генеральна прокуратура пробиває його щоразу все більше й більше і кінця-краю цьому немає. Насправді Генпрокуратура має займатися дуже багатьма важливими для країни речами і точно не працювати проти журналістів, які якраз викривають корупцію і працюють в інтересах людей”, – зауважив Грезєв.

На питання журналістів, чи очікує він на реакцію Генпрокуратури, активіст відповів негативно, проте висловив сподівання, що позицію громадськості врахують ті, хто може мати вплив на ГПУ.

Фото – Макс Требухов / LB.ua

Як повідомляв ІМІ, 27 серпня Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі доступ до дзвінків та смс-повідомлень журналістки та головного редактора програми розслідувань “Схеми” Наталії Седлецької у справі про можливе розголошення державної таємниці і даних досудового розслідування директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником.

5 вересня журналістка “Нового времени” Христина Бердинських повідомила, що суд надав Генеральній прокуратурі України доступ до інформації і з її телефону.

У Генпрокуратурі заявили, що дані з телефону журналісток необхідні слідству для розслідування за фактами можливого розголошення директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником відомостей, що становлять державну таємницю.

Liked the article?
Help us be even more cool!