ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Парламент Канади хоче заслухати свідчення Цукерберга

08.05.2019, 15:08
Фото - Getty Images /J. Sullivan / DW

Постійний комітет із питань доступу до інформації, приватності та етики парламенту Канади ухвалив рішення заслухати свідчення засновника Facebook Марка Цукерберга та головного операційного директора компанії Шеріл Сандберг.

Члени комітету одностайно підтримали це рішення, повідомляє Укрінформ.

Керівники Facebook мають прибути до Оттави 28 травня, коли в столиці Канади відбуватиметься засідання Міжнародного комітету з питань дезінформації та фейкових новин.

Для всіх громадян Канади такий виклик є обов’язковим до виконання, але його юридична чинність не поширюється за межі країни. Тому, якщо Цукерберг і Сандберг не матимуть бажання, примусити їх з’явитися на засідання комітету буде неможливо.

На засіданні 28 травня депутати мають намір детально обговорити кризу, яка виникла внаслідок викриття діяльності компанії Cambridge Analytica.

Міжнародний комітет із питань дезінформації та фейкових новин складається з депутатів з Канади, Великої Британії, Аргентини, Франції, Німеччини, Ірландії, Латвії, Сингапуру та України. Перше його засідання відбулося в листопаді минулого року в Лондоні. Цукерберг тоді відмовився брати в ньому участь, надіславши замість себе віце-президента Річарда Алана, що викликало гучне обурення парламентарів.

Liked the article?
Help us be even more cool!