ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Омбудсмен "стурбована" великою кількістю скарг на виборах

28.10.2012, 11:46
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська стурбована численними повідомленнями про порушення виборчих прав громадян. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу омбудсмена.
 


У Лутковської повідомили, що до її офісу "надходять численні повідомлення від спостерігачів щодо порушення виборчих прав громадян на виборах 2012 року".
"В робочому порядку йде оперативне реагування та перевірка ситуації на дільницях, із яких надходять повідомлення", - сказано у повідомленні.

Зокрема, з Житомирської, Черкаської, Хмельницької областей та АР Крим надійшли повідомлення про відсутність на інформаційних табличках допису "У кабінці для таємного голосування відеоспостереження не ведеться".

 Крім того, у Лутковської зазначили, що на деяких дільницях відеокамери систем спостереження спрямовані таким чином, що стає проблематичним досягти публічності та прозорості виборчого процесу.  
У Херсоні кабінки для голосування завішені майже прозорими заслонами, через що втрачається анонімність волевиявлення. 

"На виборчих дільницях у Ялті на кабінках для таємного голосування відсутні шторки, що створює загрозу порушення принципу таємності волевиявлення громадян. На запит офісу уповноваженого з прав людини в Раді Міністрів АРК пояснили, що рішення щодо такого облаштування кабінок прийнято окружною виборчою комісією №7 та погоджено з Центральною виборчою комісією", - сказано у повідомленні.

Представник уповноваженого з питань дотримання виборчих прав громадян Михайло Чаплига направив лист до ЦВК із проханням вивчити ситуацію та вжити заходів реагування з метою виправлення ситуації, що склалася. 
 
Чатай також:"Гарячу лінію" координаційного центру допомоги журналістам блокують фальшивими викликами. 
Liked the article?
Help us be even more cool!