ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційна влада Криму почала блокувати українські сайти

11.08.2014, 10:35

У окупованому Росією Криму влада почала відключати українські інформаційні сайти. Зокрема, обмежила доступ до щонайменше трьох українських інтернет-видань, повідомляє 5 канал з посилання на сторінку спільноти "Мобільна група правозахисників в АРК" у Facebook.

Так, обмеження торкнулося сайту "Цензор.Нет". Читачів цього ресурсу з окупованого Росією Криму зустрічає повідомлення: "Доступ обмежений за рішенням суду або з інших підстав, встановлених законодавством Російської Федерації".

"У Криму продовжують згортатися цивільні і політичні права. Свобода слова, вираження думок, зібрань є для кримчан тепер недозволеною розкішшю", - зазначають автори повідомлення.

Також, за деякими даними, через деяких провайдерів заблоковані сайти “Главное” і "Новий регіон".

Водночас “Новий регіон” підтвердив блокування свого сайту на території Криму.

“З деяких пір до редакції надходять сигнали від кримських читачів, які не можуть зайти на сайт. У нашої редакції вже були випадки, коли Роскомнадзор блокував окремі матеріали. Приміром, на даний момент для перегляду в Росії закрито два тексту про те, що сибіряки збираються проводити марш за федералізацію і - що логічно - матеріал про те, що Роскомнадзор заблокував ці тексти”, - повідомила редакція.

Як зазначає редакція, тепер при заході зі звичайних користувальницьких браузерів кримський читач бачить наступну картинку:

info

Нагадаємо, 1 серпня Роскомнагляд РФ вніс харківське інтернет-видання «Главное» glavnoe.ua в Єдиний реєстр сайтів, що містять інформацію, поширення якої в РФ забороняється за рішенням суду. Саме від початку серпня у Росії набули чинності поправки до закону, що прирівнює блогерів до ЗМІ, і відтепер вони нестимуть таку ж відповідальність за інформацію.

У березні поточного року після анексії Криму Росією на півострові було повністю припинено ефірне аналогове мовлення українських телеканалів, на частотах яких почалося мовлення російських телеканалів. Наприкінці червня оператори кабельного телебачення в Криму також припинили трансляцію провідних українських телеканалів.

Liked the article?
Help us be even more cool!