ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оксана Романюк здивована фактами у заяві Арлема Дезіра щодо "РІА Новини Україна"

16.05.2018, 14:25
Фото - Громадське радіо

Виконавча директорка ГО “Інститут масової інформації” (ІМІ) Оксана Романюк здивована фактами, поданими в заяві представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлема Дезіра щодо обшуків у офісі росЗМІ, повідомляє “Детектор медіа”.

Як нагадує видання, 15 травня представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив занепокоєння з приводу “рейду Служби безпеки України” до київських офісів російського державного інформаційного агентства “РІА Новини” і телеканалу RT, а також обшуків у домівках журналістів та їхніх “арештів”. У заяві він також каже про акредитацію журналістів та кореспондентів іноземних ЗМІ.

“Заява представника ОБСЄ з питань свободи медіа мене дещо збентежила, здивували факти, подані в заяві. У нас в Україні не існує акредитації для іноземних журналістів із 2012 року. Єдине виключення – це зона АТО, тепер ООС, але там акредитація для всіх журналістів, і українських, і іноземних”, – прокоментувала Романюк.

Вона також зазначила, що Дезір говорить про обшуки у двох офісах російських ЗМІ – “РІА Новини Україна” та Russia Today. Насправді, як зауважує Романюк, обшуки були лише в офісі “РІА Новини Україна”.

“Звідки взялася інформація про обшук в офісі RT – незрозуміло, адже і офіційні джерела, і ЗМІ, писали тільки про РІА. Можливо, це пішло з твіту директриси РТ Маргаріти Сімоньян, яка написала про “наших обыскивают”, але, напевно, тут малось на увазі, що РІА і RT – в одному холдингу, “Росія Сьогодні”, – зауважила вона.

Оксана Романюк зазначила, що готова надавати перевірену інформацію щодо ситуації з медіа в Україні офісу представника ОБСЄ з питань свободи слова: “Будемо раді, якщо до нас і наших колег – українських медійних організацій – будуть активніше звертатись перед тим, як випускати заяви, що стосуються подій в Україні”.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив занепокоєння через обшуки в офісі і в журналістів “РІА Новини Україна”.

15 травня зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі “РІА Новини Україна” та затримала керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

15 травня заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що СБУ проводить п’ять санкціонованих обшуків у справі “РІА Новини Україна” через наявну оперативну інформацію про цілеспрямовану діяльність Росії на проведення підривної інформаційної діяльності проти нашої держави.

Вишинський отримав завдання про проведення підривних інформаційних акцій в Криму, а пізніше – про підтримку “ДНР” та “ЛНР”. У нього були знайдені державна нагорода РФ “За повернення Криму” та російський паспорт.

Liked the article?
Help us be even more cool!