ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одесита засудили до трьох років умовно за антиукраїнські репости у "ВКонтакте"

08.02.2018, 14:45

В Одесі чоловіка засуджено за антиукраїнські репости в соцмережі “ВКонтакте” до 3 років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на 1 рік. Відповідний вирок винесено Київським районним судом Одеси наприкінці січня, повідомляє УНІАН.

Суд встановив, що чоловік, використовуючи свій ноутбук, поширював відповідні репости записів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни державного кордону України.

Такі репости на “Стіні” (публічній дошці оголошень), на створеній ним сторінці “ВКонтакте” він робив неодноразово, зокрема в серпні, липні і вересні 2017 року. Він також робив репости із закликами про захоплення в Україні державної влади.

Чоловіка визнано винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 109 (“Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади”) і ч. 1 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”) КК України.

Разом з тим, як зазначили в суді, встановлено, що обвинувачений беззаперечно визнав свою провину в скоєнні кримінальних злочинів, кається тощо. Його засуджено до 3 років позбавлення волі, без конфіскації майна, з відстрочкою виконання вироку на 1 рік, який стане для нього випробувальним терміном.

Liked the article?
Help us be even more cool!