ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обшуки в "РІА Новини Україна" можуть бути пов'язані з агентурною діяльністю - Сюмар

15.05.2018, 13:50

Обшуки та затримання в офісі “РІА Новини Україна” в Києві є жорсткими, але адекватними заходами, якщо Служба безпеки України має достатні докази їхньої агентурної діяльності. Про це заявила голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар (фракція “Народний фронт”) журналістам 15 травня в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Потрібно побачити доказову базу від Служби безпеки України. Це досить жорсткі заходи. І раніше за всі роки фактично війни російсько-української ми їх не бачили. Я думаю, що Служба безпеки має достатньо доказів, якщо пішли на такі заходи, як затримання”, - сказала Сюмар.

Також вона припустила, що ці слідчі дії можуть бути пов'язані з агентурною діяльністю, а не з журналістською. “Докази, очевидно, мають бути надані. А в разі наявності таких доказів такі заходи є адекватними, враховуючи, що ми сьогодні перебуваємо в стані війни”, - сказала голова комітету.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі “РІА Новини Україна” та затримала керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

Liked the article?
Help us be even more cool!