ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НМПУ закликає бойкотувати International Media School Курченка

13.02.2014, 16:28

Комітет Незалежної медіа-профспілки України закликає до бойкоту International Media School Сергія Курченка, повідомляється на сайті НМПУ.

Як зазначили в медіа-профспілці, купівля Курченком «Українського медіа-холдінгу» у 2013 році призвела до запровадження політичної цензури та масових звільнень журналістів та редакторів з сайтів та видань цього холдінгу («Forbes Україна», «Кореспондент», Forbes.ua, Korrespondent.net). Газету цього холдінгу «Комсомольська права в Україні» регулярно помічають у розміщенні прихованої реклами під видом журналістських матеріалів (дані ГО «Інститут масової інформації»).

“За допомогою International Media School Курченко хоче не тільки покращити імідж свого медіабізнесу, а ще й знайти дешеву робочу силу серед молоді. Навіть більше, він хоче, щоб молоді люди платили за це гроші (1500 грн без урахування навчальних матеріалів, додаткової оренди приміщень та устаткування, майстер-класів та партнерських програм). Під гучною назвою школи ховається лише 12 днів занять та стажування. За цей час можна підготувати слухняного «копі-пейстера», але не професійного журналіста”, - йдеться у повідомленні.

“Саме тому ми закликаємо молодь ігнорувати International Media School. В університетах журналістиці вчать роками. Тут вам пропонують «стати журналістом» за 12 днів за 1500 грн”, - зазначили в НМПУ.

Також медіа-профспілка закликає поважних журналістів-викладачів відмовитися від співпраці з International Media School, оскільки своєю участю у цьому проекті, на думку НМПУ, вони підтримують політичну цензуру та «джинсу» у виданнях Курченка.

Крім того, НМПУ звертається до журналістів «Українського медіа-холдінгу», які залишилися працювати, утворити профспілку та підписати Колективну угоду.

“Курченко є власником холдінгу. Але без вас цей бізнес нічого не вартий. Ви маєте право створити профспілку та підписати Колективну угоду. Ви можете позбавитися цензури та “джинси”, - зазначили в НМПУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!