ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НМПУ просить прес-службу "Бориспіля" пояснити, чому не акредитували члена їхньої профспілки

31.05.2012, 00:18

Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) звернулася листом до керівника прес-служби аеропорту "Бориспіль" Оксани Ожиговій з проханням пояснити причини відмови у акредитації члену профспілки журналісту Миколі Воробйову. Про це Інституту масової інформації повідомила прес-служба медіа-профспілки.

Нагадаємо, 28 травня Микола Воробйов не зміг потрапити на захід, присвячений відкриттю нового терміналу D міжнародного аеропорта "Бориспіль". За день до цього Оксана Ожигова у телефонній розмові повідомила, що журналіст не зможе потрапити на захід, бо він "не з офіційного видання". Після цього охорона не пустила Воробйова на захід.

“НМПУ нагадує, що журналістом може бути особа, яка не є штатним працівником ЗМІ. Достатнім підтвердженням професійного статусу журналіста є прес-карта нашої організації”, - заявили в профспілці.

Також, зауважують в НМПУ, згідно з Законом "Про інформацію" (ст.26) "відсутність акредитації не  може  бути підставою  для  відмови  в  допуску журналіста,  працівника засобу масової  інформації  на  відкриті заходи". Тобто, зазначають у профспілці, акредитація лише надає додаткові привилеї журналістам, що встигли акредитуватися. Це можуть бути комфортні робочі місця, інтернет, кава та ін. Акредитація не може бути інструментом цензури, фільтрації журналістів. Навіть якщо журналіст ставить гострі питання та пише критичні статті, йдеться у повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!