ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німеччина призупиняє експорт зброї до Саудівської Аравії до з'ясування всіх фактів убивства Хашкаджі

22.10.2018, 13:37
Фото - ТСН

Німеччина не експортуватиме зброю до Саудівської Аравії доти, доки не будуть прояснені всі факти щодо вбивства журналіста Джамаля Хашкаджі. Про це 21 жовтня заявила канцлерка ФРН Анґела Меркель, повідомляє DW з посиланням на Reuters.

“По-перше, ми жорстко засуджуємо це. По-друге, існує нагальна необхідність з'ясувати, що сталося, - ми ще далеко від того, щоб у всьому розібратися і винні були притягнуті до відповідальності. Щодо експорту зброї, то за тих обставин, які ми зараз маємо, він відбуватися не може”, - зазначила вона.

Канцлерка відзначила, що подальші дії в цій справі мають координуватися на міжнародному рівні.

Раніше міністр економіки ФРН Петер Альтмаєр заявляв, що країна не планує обмежувати постачання зброї до Саудівської Аравії.

Як повідомляв ІМІ, 20 жовтня влада Саудівської Аравії визнала, що журналіст Джамаль Хашкаджі був убитий в її консульстві в Стамбулі. У заяві, яка пролунала на державному телеканалі Саудівської Аравії, вказано, що журналіст загинув унаслідок “бійки” в консульстві.

3 жовтня саудівський журналіст Джамаль Хашкаджі, відомий своєю критикою влади Саудівської Аравії, зник після візиту до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Туреччина припускає, що журналіста могли вбити в консульстві, а тіло вивезти. За даними турецької влади, Хашкаджі не покидав територію консульства. Проте представники Саудівської Аравії заперечують, що Хашкаджі перебував у консульстві.

8 жовтня Туреччина надіслала Саудівській Аравії запит, аби провести обшуки в консульстві в межах розслідування зникнення журналіста The Washington Post Джамаля Хашкаджі.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виступив з вимогою від Ер-Ріяда про надання доказів про те, що журналіст Джамаль Хашкаджі, який зник минулого тижня, залишив саудівське консульство в Стамбулі.

9 жовтня МЗС Саудівської Аравії дало дозвіл на проведення слідчих дій турецьких правоохоронців у консульстві в Стамбулі у зв’язку зі зникненням саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі.

10 жовтня турецькі ЗМІ опублікували зображення 15 осіб, які прибули до Туреччини і можуть бути причетні до зникнення опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

10 жовтня президент США Дональд Трамп заявив, що провів розмову з представниками влади Саудівської Аравії через зникнення опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі із саудівського консульства в Туреччині.

13 жовтня CNN повідомив, що Туреччина має аудіовізуальні докази того, що саудівський опозиційний журналіст Джамаль Хашкаджі був убитий у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

16 жовтня державний секретар США Майк Помпео прибув до Саудівської Аравії, де матиме переговори з королем у справі опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

16 жовтня турецьке слідство встановило, що тіло зниклого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі було розрізано на частини на території консульства Саудівської Аравії у Стамбулі, де стався інцидент.

Liked the article?
Help us be even more cool!