ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Невідомі залякують керівника харківського телеканалу А/ТВК кров’ю та тельбухами

24.03.2012, 13:58
21 березня у Харкові здійснено чергову спробу залякування директора вимкненого восени 2011 року телеканалу А/ТВК, заслуженого журналіста України Олени Баранник, повідомляє сайт «Главное».

Як розповіла Баранник, повернувшись пізно увечері з роботи додому, майданчик перед її квартирою був повністю залитий кров'ю, по сходовій клітці розкидані залишки печінки, тельбухи, а по стінах повзали опариші.

«Якщо чесно, я була шокована побаченим. Не дивлячись на те, що під'їзд будинку «оберігає» кодовий замок, хтось зміг не просто увійти до під'їзду, але і певний час витратив на те, щоб розлити кров, розкидати гнилі залишки тварин», - зазначила Баранник.

Як повідомляє видання, це вже п'ятий випадок, пов'язаний зі спробами невідомих залякати Баранник. Історія почалася ще в січні поточного року. Так, у приміщенні Харківської державної академії культури, де викладає Баранник, невідомий чоловік роздавав студентам листівки від імені «Незалежної професійної спілки студентів», в яких автори намагалися налаштувати студентів проти журналістки.

Також невідомі в під'їзді будинку Баранник вивісили оголошення, в якому її звинувачують у закритті телеканалу і закликають мешканців будинку «затаврувати ганьбою, висловити дружне сусідське «Ні!» діям журналістки.

Крім того, у лютому в рекламно-інформаційному тижневику «Прем'єр» №36 був опублікований номер мобільного телефону Баранник з оголошеннями про найм на роботу вантажників, різноробочих і інше. Протягом дня телефон фіксував близько 100 дзвінків від охочих знайти роботу, повідомляє видання.

Більш того, в редакцію телеканалу під виглядом кур'єра прийшов чоловік і хотів залишити на прохідний похоронний вінок, адресований Баранник. Незабаром в редакцію телеканалу і на домашню адресу надійшли два конверти, усередині яких знаходилася земля. І на завершення – історія з кров'ю і тельбухами.

З приводу цих епізодів Баранник подала заяви на ім’я прокурора Харкова Євгенія Поповича. Проте відповіді не було і немає досі, зазначає видання.

У середині лютого правління Харківської обласної організації Національної спілки журналістів України звернулося до керівництва міліції і прокуратури з відкритою заявою, в якій вимагало негайно розслідувати факти залякування Баранник.

22 березня Олена Баранник виклала свою точку зору щодо вищезазначених подій у заяві на ім’я прокурора Харківської області Геннадія Тюріна.
«У зверненні, яке я віддала в канцелярію, я прошу про особисту зустріч зі мною з метою розібратися в ситуації», - повідомила вона «Телекритиці». «Я це пов'язую тільки зі своєю роботою з відновлення мовлення каналу А/ТВК, яке було припинено півроку тому - 14 вересня», - сказала Баранник. Вона уточнила, що суди, які були між засновниками каналу, перейшли в апеляційну інстанцію.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!