ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Найєм просить ГПУ дати відповідь, чи порушена справа у зв'язку з його побиттям

05.09.2012, 22:58

Журналіст «Української правди» і ведучий каналу ТВі Мустафа Найєм вимагає від Генпрокуратури дати відповідь, чи порушена кримінальна справа про перешкоджання журналістській діяльності під час інциденту, який стався з ним 30 липня. Про це він заявив на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації 5 вересня.

Він повідомив, що міліція відмовила йому в порушенні справи.

«У мене є відповідь Дніпровського відділу міліції, в якій вони відмовили в порушенні кримінальної справи. У своїй заяві я вказував, що народний депутат Віталій Хомутиннік знає людину, яка вчинила ці дії. Ця людина дзвонила мені з телефону пана Хомутинніка. Але правоохоронні органи не допитали пана Хомутинніка по суті. Також я вказав номери автомобілів, які були в цьому конфлікті, одна з них належить пану Калетнику (Миколі Миколайовичу - ред.). У відповіді міліції вказано, що опитати з цього приводу пана Калетника було неможливо, оскільки за останнім місцем реєстрації він на даний час не проживає. І знайти його неможливо», - зазначив журналіст.

Найєм пообіцяв знайти місце його проживання, і попросив, щоб Комітет з питань свободи слова та інформації простежив, щоб міліція опитала Калетника. «Я знаю цю людину, знаю, де вона працює, і можу допомогти правоохоронним органам», - запевнив журналіст.

Журналіст має намір звернутися до суду, але досі не знає, чи порушена кримінальна справа про перешкоджання журналістській діяльності, оскільки прокуратура досі не надала відповіді.

Члени Комітету вирішили звернутися до МВС і прокуратури із запитом, чи порушена кримінальна справа за ст. 171 Кримінального кодексу, чи були правомірними дії міліції у випадку відмови за ст. 296 (хуліганство) ККУ. Також комітет звернеться до УДО щодо надання інформації, які фірми охороняли з'їзд Партії регіонів і прізвища охоронців, які застосовували силу до Мустафи Найєма.

Нагадаємо, 30 липня охорона одного з делегатів з'їзду Партії регіонів побила Найєма, вибила в нього з рук телефон і видалила з нього зняте відео. Журналіст написав заяву в міліцію з приводу вчинених щодо нього порушень. Міліція передала справу до прокуратури, а прес-секретар президента Дарія Чепак тримає її на контролі.

“Телекритика”


 
Liked the article?
Help us be even more cool!