ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Найєм попросив Комітет зі свободи слова розібратися з „джинсою”

15.03.2012, 03:06
Журналіст і ведучий Мустафа Найєм на засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації 14 березня звернувся до народних депутатів з проханням відреагувати на величезну кількість замовних матеріалів у ЗМІ, повідомляє Телекритика.
 
Найєм озвучив заяву від імені руху «Стоп цензурі!», в якій члени руху вимагають від комітету офіційно звернутися до керівництва телеканалів та друкованих ЗМІ з вимогою чітко позначати для глядачів та читачів рекламні матеріали.

«Це стосується не лише рекламних блоків, а й усіх програмних та міжпрограмних продуктів. Такі матеріали повинні маркуватись відповідними вказівками, що мають очевидний характер», - зазначив журналіст. Ці позначки, додав він, мають бути такими, щоб читачі або глядачі відразу розуміли, що мають справу з рекламним матеріалом.

Також «Стоп цензурі!» просить офіційно звернутись до керівництва телеканалів та друкованих ЗМІ з проханням оприлюднити перелік всіх комерційних продуктів, а також розцінки на їх розміщення.

«Ми є свідками того, що на багатьох каналах з'являються якісь матеріали, синхрони, інтерв'ю, а потім дізнаємось, що це було на комерційних засадах, але глядач про це не знав. Також ми знаємо, що в багатьох журналах з'являються інтерв'ю, які потім з'являються на білбордах, але читач не знає, що це матеріал, який замовляв рекламний відділ. Ми вважаємо, що обов'язок усіх ЗМІ дотримуватися законодавства про рекламу й інформацію», - зауважив Найєм, пообіцявши передати текст заяви руху членам комітету.

Також Мустафа нагадав комітету про побиття журналістів у донецькому супермаркеті. Він попросив дати роз'яснення журналістам і керівникам комерційних структур, чи мають право медійники здійснювати такі зйомки і їх оприлюднювати. Найєм також вважає, що потребує роз'яснення комітету заяви представника СБУ щодо заборони журналістам знімати прихованою камерою і що є, власне, прихованою зйомкою.
 
У свою чергу, члени комітету підтримали пропозицію голови Юрія Стеця про те, щоб детально розглянути питання про зйомки в супермаркетах і приховані зйомки на засіданні 11 квітня. А щодо заяви руху «Стоп цензурі!» депутати дадуть відповідь після того, коли детально ознайомляться з її текстом.
 
ІМІ


 
Liked the article?
Help us be even more cool!