ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Найбільш інформативним щодо доступу є сайт Хмельницької міськради, найменш - Луганської та Київської

05.10.2012, 01:34

Сайт Хмельницької міської ради став найбільш інформативним щодо надання інформації, визначеної в законі “Про доступ до публічної інформації”. Найменш інформативними стали сайти Луганської та Київської міських рад. Про це свідчать результати моніторингу сайтів органів влади, який провів Центр Політичних Студій та Аналітики.

Центр провів моніторинг сайтів 25 міських рад обласного значення, 25 обласних державних адміністрацій та 76 центральних органів влади України, аби перевірити, якою мірою на них відображена уся необхідна інформація.  

“Моніторинг міських рад засвідчив, що лише на сайті Хмельницької міської ради надана вся визначена законом інформація. Решта міських рад забезпечили доступ неповною мірою. Найгірше представлена інформація про систему обліку публічної інформації. ЇЇ оприлюднили лише шість з 25 рад. В цілому, найменш інформативними стали сайти Луганської та Київської міських рад”, - йдеться у моніторингу.

Що стосується обласних державних адміністрацій, то повну інформацію можна знайти на сайтах Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Полтавської, Харківської та Чернігівської ОДА.

Дев’ять центральних органів влади (ЦОВ) не отримали жодного балу з десяти можливих. Тобто, на їхніх сайтах практично відсутні відомості про доступ до публічної інформації. Лише 15 ЦОВ достатньо наповнили свої сайти.

Найгірше на сайтах ЦОВ висвітлені дані щодо системи обліку публічної інформації (відсутня у 62% ЦОВ ) та порядку оскарження рішень органів влади (58% ЦОВ ).

Крім того, на 34% сайтах ЦОВ відсутня інформація про «проекти рішень органу влади, що готуються до прийняття та підлягають обговоренню».

Liked the article?
Help us be even more cool!