ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада за скаргою мера Олександрії покарала місцевий телеканал

05.12.2017, 12:11

30 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила два попередження ТОВ “ТРК “Контакт-ЛТД” з міста Олександрія Кіровоградської області за обома ліцензіями компанії – провайдерською та на кабельне мовлення, повідомляє “Детектор медіа”.

Санкції стали результатами позапланових перевірок, проведених Нацрадою за скаргою міського голови Олександрії Степана Цапюка.

Попередження за провайдерською ліцензією ТРК “Контакт-ЛТД” отримала за те, що не ретранслює місцевий телеканал КТМ (ТРК “Кабельні телевізійні мережі”) та суспільні телеканали “UA:Перший” і “UA:Культура”, що входять до універсальної програмної послуги. А також за ретрансляцію трьох російських телеканалів: “Кинохит”, СТС, “Кинопремьера”, які не входять до Переліку іноземних програм, дозволених Нацрадою для ретрансляції на території України.

На момент проведення перевірки компанія вже усунула порушення, але санкцію все одно отримала.

Попередження за ліцензією на мовлення власного кабельного телеканалу ТРК “Контакт-ЛТД” отримала за відсутність кабельного мовлення за програмною концепцією 2 години на добу; відсутність інформації про назву та адресу виробника передачі “Новини Олександрії”; зміну формату з інформаційно-розважального на інформаційний з фільмопоказом і відсутність культурно-мистецьких, науково-просвітницьких, розважальних і музичних, дитячих передач; не передбачений ліцензією фільмопоказ іноземних серіалів (“Секретні матеріали” та інші) без отримання прокатних посвідчень, без позначок “16+” і без логотипа каналу під час трансляції.

Директор ТРК “Контакт-ЛТД” Ігор Пєдань визнав усі порушення. На запитання членів Нацради, чому на компанію скаржиться саме міський голова, він відповів: “Це наш опонент, ми не його прибічники. Це багаторічна конфліктна ситуація”.

Голова Нацради Юрій Артеменко зауважив, що в конфліктній ситуації компанія має бути особливо законослухняною.

Власником ТРК “Контакт-ЛТД” є Олег Засько – директор компанії з управління активами “Агро система”, співвласником якої є син колишнього мера Олександрії та голови Кіровоградської облдержадміністрації Роман Моцний.

Як повідомляв ІМІ, у лютому редакторка кропивницької газети “Первая городская газета” та сайту “Утренний город” Людмила Макей заявила про тиск від міського голови Олександрії (Кіровоградська область) Степана Цапюка. За її словами, інцидент стався 3 лютого, коли до неї зателефонував міський голова, звинувативши у замовності матеріалів.

Вночі з 28 лютого на 1 березня 2017 року у м. Олександрія (Кіровоградська область) невідомі підпалили приміщення місцевої телерадіокомпанії “Контакт-ЛТД”. Однією з головних версій керівництво “Контакт-ЛТД” вважає спробу залякати журналістів телеканалу, що неодноразово висвітлювали резонансні події місцевого та обласного значення.

26 квітня 2017 року в Олександрії (Кіровоградська область) під час проведення засідання територіальної міської виборчої комісії міський голова Степан Цапюк вдався до погроз та фізичного впливу щодо працівників місцевої телерадіокомпанії “Контакт-ЛТД”. Очільник міста та його перша заступниця, депутатка Кіровоградської обласної ради Людмила Давиденко, безпосередньо під час публічного заходу звернулись до телевізійників з вимогою покинути залу засідань Олександрійської міської ради.

У травні Національна спілка журналістів України надсилала до Олександрійської міської ради запит щодо погроз журналістам та недопуску їх на офіційні заходи. У відповідь Олександрійська міська рада надіслала “відхрестилася” від будь-яких повідомлень журналістів про перешкоджання їхній діяльності.

19 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку за двома ліцензіями ТОВ “ТРК “Контакт-ЛТД” (м. Олександрія Кіровоградської обл.) у зв’язку із зафіксованими ознаками порушень умов ліцензій та чинного законодавства.

Liked the article?
Help us be even more cool!